Potvrđena optužnica, veoma neobičan slučaj se dogodio u BiH: Kroz toalet se ušunjao u kladionicu i ukrao kasu

Općinski sud u Travniku potvrdio je optužnicu protiv Haruna A. (19) i Harisa Z. (31), koja ih tereti za krađu novca iz sportske kladionice na području ove općine.

Kako jepotvrđeno Nezavisnim novinama, u kladionicu je optuženi devetnaestogodišnjak ušao kroz prozor toaleta, te pokupio kasu, što nisu primijetili pijani gosti ni radnica ugostiteljskog objekta u sklopu kojeg je smještena kladionica.

Optužnicu protiv njih je podiglo Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, a tereti iz za tešku krađu.

Optuženima se, naime, stavlja na teret da su zajedno, po dogovoru, krađu izveli 26. augusta ove godine u sitne sate, odnosno u 4.25 sati u travničkom mjestu Dolac na Lašvi.

“Došli su do sportske kladionice, koja se nalazi u sklopu ugostiteljskog objekta, a zatim su sa bočne strane kladionice prišli prozoru od WC-a, pa se Harun A. popeo i nasilno otvorio prozor te ušao u kladionicu”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, u međuvremenu je Haris Z. čekao ispred.

“Kada je Harun A. ušao u objekat, iskoristivši nepažnju i pijanstvo drugih gostiju i radnice koji su bili u ugostiteljskom objektu, pužući je došao do pulta kladionice, gdje je stajala crna metalna kasa sa sitnim novcem”, naglašeno je u optužnici Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Zatim je, dodaje se, uzeo kasu, a nakon toga je ponovno pužući otišao prema WC-u i kroz prozor izašao iz objekta.

“Tu ga je čekao Haris Z., pa su s ukradenom kasom pobjegli od sportske kladionice, čime su je oštetili za 235 maraka”, navedeno je u optužnici.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.