Legendarni trener Ćiro Blažević o povratku u rodni grad: Ma kakav Travnik, nemoguće je da u ovom stanju putujem

Legendarni fusbalski trener Miroslav Ćiro Blažević u intervjuu za hrvatski RTL komentarisao je svoju nedavnu izjavu o povratku u rodni Travnik te je pojasnio da zbog svog zdravstvenog stanje ne može ići.

Blažević je prethodno za Jutarnji list kazao kako bi pristao na rizik da umre u Travniku i da ga tamo sahrane, poručivši da ovaj grad ostaje njegov ostaje temelj, ali da sve najvažnije duguje Zagrebu.

Kako su ove izjave mnoge ponukale da pomisle kako će se vratiti u rodni grad zbog snimanja biografskog filma, Ćiro je to demantovao govoreći za RTL.

“Gdje ću ići u Travnik u ovakvom stanju? Vi novinari često napišete nešto što nema veze. Ovo je izravno i ovo je mjerodavno. Ne mogu ići u Travnik, ako je Bog htio da se oporavim i da to prestane otišao bih vrlo rado”, ispričao je.

Pojasnio je da ga zove “jedna vrlo draga osoba” koja bi htjela snimiti film o njegovom djetinjstvu, ali je naglasio da je to nemoguće.

Blažević već neko vrijeme vodi bitku s karcinomom, a nedavno je otkrio da mu se stanje pogoršalo što je ponovio i u posljednjem intervjuu.

“Rak se prošetao do kosti tako da sam u jednoj vrlo teškoj situaciji, ali ću vam se pohvaliti kako me sve najveće klinike zovu da bi me tretirali, a ja odgovorno tvrdim da su najbolji ljekari na svijetu ovdje kod nas”, rekao je Ćiro.

Govoreći o tome ko se brine o njemu, kazao je kako sam sve radi i da je sretan što je još uvijek na nogama.

“Supruga nije u dobrom stanju, pala je i slomila kuk. Ali nikada se ona o meni nije brinula, uvijek sam se ja brinuo o njoj. Imam svog sina, kada mi stvarno nešto zapne da ne mogu – on je tu”, dodao je.

Blažević se, međutim, ne predaje te se nada da će rak, koji mu je prvobitno dijagnosticiran prije 17 godina, pobijediti u skorašnje vrijeme. Otkrio je kako u ponedjeljak treba dobiti nove nalaze i da će tad znati detalje svojeg zdravstvenog stanja.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.