Poznat po sumanutim zapletima: Guy Ritchie i Jason Statham ponovo zajedno i to u akcionom trileru stilizovanom po uzoru na Christophera Nolana

Guy Ritchie, režiser poznat po sumanutim zapletima, još sumanutijim likovima i nadrealnim situacijama ponovno se na setu našao s jednim od najpopularnijih akcijskih zvijezda današnjice – Jasonom Stathamom, i to u novom filmu “Gnjev čovjeka”, originalno ‘Wrath of Man’.

Ovo im je već četvrta saradnja: najpoznatija dosadašnja ostvarenja su “Lopovi, ubice i dvije nabijene puške” i “Zdrpi i briši“. “Dani gnjeva” (“Wrath Of Man”) je prvi Ritchiejev film nakon hita “Gospoda” iz 2019. godine.

Variety piše da je Ritchie ovaj put napravio film koji stilom itekako podsjeća na Nolana.

Film su napisali Ritchie, Ivan Atkinson i Marn Davies, a adaptacija je francuskog trilera “Le Convoyeur” iz 2004.

Priča slijedi misterioznog i hladnog H (Statham naravno), zaštitara koji radi za tvrtku koja prevozi novac u Los Angelesu i koji je odgovoran za prevoz miliona dolara po gradu. Tokom pljačke vozila za koje su bili zaduženi, njegovi kolege ostaju iznenađeni preciznošću i vještinama koje će H pokazati i pitaju se tko je on zapravo i odakle je došao. Guy Ritchie je poznat po uvrnutim detaljima i pamtljivim dijalozima, a izlgeda da ni ovaj film neće biti iznimka.

Uz Stathama, u filmu još glume i Josh Hartnett, Scott Eastwood, Holt McCallany, Jeffrey Donovan, ali i Post Malone, jedan od najpopularnijih glazbenika današnjice.

Film je dostupan u kinima.

Pogledajte trailer.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.