Poznata kompanija iz BiH širi obim poslovanja: Nakon jahti će ponuditi i luksuzne kamp prikolice

Kompanija Derubis Yachts iz Viteza u Bosni i Hercegovini, niže velike uspjehe u izgradnji jahti.

Sada rade na projektu luksuznih kamp prikolica, rekao je Denis Kraljević, vlasnik kompanije, za Federalnu televiziju.

“Luksuzne kamp prikolice sigurno će pronaći svoje tržište u svijetu i Evropi zbog posebnosti i spoja kojeg smo napravili između brodova i prikolica. Izrađujemo ih od materijala koji su nestandardni u toj grani proizvodnje. Radimo ih od poliesterske smole koja je tipična za brodove, ali svakodnevno sve više se koristi i u automobilskoj industriji. Mislim da smo s tim proizvodom pogodili upravo zbog toga što smo povećali sigurnost, budući da jedini na svijetu proizvodimo monolitne prikolice koje dolaze iz kalupa u jednom dijelu, koje nemaju nikakvih spojnih dijelova i koje su puno otpornije na moguće udarce kakvi se mogu dogoditi u prometu”, objasnio je Kraljević.

Potražnja za jahtama koje proizvodi Derubis Yachts stalno raste. Pogon kompanije u Vitezu ima dva kalupa od kojih svaki može proizvesti 10 do 12 brodova.

“Cilj je postaviti proizvodnju na ozbiljne noge budući da je zanimanje tržišta za ovakvim plovilima jako veliko. Naši najzanimljiviji kupci su iz zemalja u kojima turistička sezona traje cijele godine, kao što su Karibi, američko tržište, afričko tržište. To su mjesta gdje se ovakvi brodovi za jednu do dvije godine mogu isplatiti. Mi smo ciljano gradili brod koji će zadovoljiti te čarter kompanije”, dodao je Kraljević. On smatra da brodovi iz Viteza imaju prednost u odnosu na konkurenciju.

“Konkurenti proizvode brodove već 40 do 50 godina a u posljednjih 20 godina nisu mijenjali modele, tako da mi imamo prednost jer smo uspjeli upoznati sve njihove nedostatke. Upravo temeljeno na tim nedostacima složili smo brod koji je po mnogo čemu moderniji, a usudio bi se reći po nekim osobinama i kvalitetniji od konkurencije”, objašnjava vlasnik Derubis Yachtsa.

Jahta kompanije iz Viteza uspješno je predstavljena na sajmu nautike u Hamburgu, a također i u Sarajevu.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.