Poznati hrvatski novinar Aleksandar Stanković prvi put progovorio o bolesti s kojom se bori godinama: Neke emisije sam jedva odradio

Hrvatski novinar i voditelj popularne emisije Nedjeljom u 2, Aleksandar Stanković, progovorio je i bolesti s kojom se nosi već 14 godina. Stanković u knjizi “Depra”,detaljno opisuje borbu s teškom i često stigmatiziranom bolešću depresijom radi koje je četrnaest godina na antidepresivima.

Za Stankovićevu bolest znao je tek uzak krug ljudi oko njega, najbliži prijatelji i obitelj, a sada je u novoj knjizi prvi put odlučio javno progovoriti o tome.

“Knjigu sam odlučio izdati da bih pomogao drugim ljudima koji imaju problema s depresijom i da bih, barem djelomice, s njih skinuo stigmu luđaka koji su izopćeni iz zajednice”, kaže.

“Bilo mi je toliko loše da sam odlučio otkazati emisiju.

Rekoh to i producentici. ‘Stvarno ne mogu’. Popio sam antidepresiv i anksiolitik i nema pomoći.

Noge mi se tresu, usta su suha i potpuno sam dezorijentiran. Moglo bi se dogoditi tijekom emisije da zaboravim kako se gost zove, ili da mu ne uspijem postaviti pitanje.

Teško sastavljam rečenice. Ne mogu se prisjetiti pojedinih riječi…”, samo je dio u kojem Stanković detaljno opisuje svoju bolest i njene posljedice.

“Supruga me, kao i našu djecu, želi zaštiti od čitavog svijeta, želi zadržati i svoj duhovni mir koji će sigurno biti narušen izlaskom ove knjige.

Za moju obitelj to će biti nemir. Uz izlazak iz ormara sigurno idu mnogobrojna pitanja, od susjeda do slučajnih prolaznika koji će, ako ništa drugo iz čiste radoznalosti, htjeti doznati što se to događa s poznatim licem”, kaže.

Kaže da protiv anonimnih frustriranih anonimaca koji se javljaju na društvenim mrežama lijeka nema.

“Da, može biti gnjavaža svakom objašnjavati da imam psihičkih problema, ali da nisam za ludnicu, da nemam deluzije, da mi se ne priviđaju stvari.

Supruga je vjerojatno željela zaštititi obitelj od zlih komentatora koji će mi uz razne epitete sada pisati i luđak’, no to je nemoguće.

Javni posao koji radim izvlači najgore iz frustriranih anonimaca koji se javljaju po društvenim mrežama, ali protiv takvih budala lijeka nema.

Očekujem da će korist od knjige biti veća od eventualne štete koju ćemo pretrpjeti kao obitelj”, zaključio je.

Knjiga izlazi 20. septembra u zakladi Telegram.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.