Pravi politički debakl: Još jedno Čovićevo obećanje u vezi izmjena Izbornog zakona BiH ostalo neispunjeno

Analitički portal Istinomjer ocijenio je tvrdnje Čovića.

Početkom jula 2021. godine, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, govoreći u kontekstu tadašnje posjete specijalnog američkog predstavnika za Zapadni Balkan Matthewa Palmera Bosni i Hercegovini, postavio je još jedan u nizu rokova u okviru kojeg bi trebalo biti riješeno pitanje izmjena Izbornog zakona BiH.

Izjavivši tom prilikom “da bi ovaj vikend trebao biti dinamičan i da je trebao biti završetak roka od godinu kako je potpisan sporazum u Mostaru, koji se odnosi na izborno zakonodavstvo”, Čović je, pored ostalog, rekao da je “došlo vrijeme da se podvuče crta” kada je riječ o Izbornom zakonu koji se odnosi i na Predsjedništvo i na Dom naroda, te da je siguran da će te “stvari u neizbornoj godini završiti”.

“Siguran sam da ćemo ove stvari u neizbornoj godini završiti i ne želim razmišljati šta bi se desilo ako to ne uradimo, a uđemo u izbornu godinu”, rekao je Čović 1. jula.

Podsjećamo, neispunjena obećanja Dragana Čovića u vezi s izmjenama Izbornog zakona BiH sežu još od 2012. godine, o čemu je Istinomjer u kontinuitetu pisao.

Nakon što ni razgovori i pregovori u vezi izmjena Izbornog zakona BiH vođeni u proteklih nekoliko mjeseci nisu urodili nikakvim konkretnim rješenjem ni rezultatom, Istinomjer obećanje Dragana Čovića s tim u vezi dato početkom jula 2021. godine ocjenjuje neispunjenim.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.