Predsjednik FS BiH Vico Zeljković nakon brutalnog poraza od Portugala: “Siguran sam da će igrači i selektor izvući pouke”

Fudbaleri Bosne i Hercegovine večeras su u Zenici pretrpjeli veoma težak i siguran poraz od Portugala koji je slavio s 5:0, a svoj kratak komentar nakon utakmice dao je i predsjednik FS BiH Vico Zeljković. Zmajevi su ostali bez teoretske šanse da se kroz kvalifikacije domognu Evropskog prvenstva, a nezadovoljni navijači su tokom cijelog meča skandirali “Savez napolje”.

Zeljković je poručio kako se nada da će igrači i selektor izvući pouke i pripremiti se za baraž.

Prvi čovjek bh. fudbala nije komentarisao povike upućene od strane navijača koji su večeras tražili njegovu ostavku.

“Nesretno dosuđen penal na samom početku utakmice protiv jedne od najboljih svjetskih selekcija je dosta toga poremetio i bilo je teško vratiti se u utakmicu.

Siguran sam da će igrači i selektor izvući pouke iz dosadašnjeg toka kvalifikacija i spremiti se za ono što nas čeka u martu”, kratko je prokomentarisao Zeljković.

Inače, dva gola za Portugalce večeras je postigao Cristiano Ronaldo, dok su po jednom poentirali Joao Felix, Joao Cancelo i Bruno Fernandes.

Naša reprezentacija kvalifikacioni ciklus nastavlja u novembru kada prvo 16. novembra budemo gostovali u Luksemburgu, nakon čega ćemo tri dana kasnije ugostiti Slovačku.

Šanse za plasman na EURO imamo isključivo preko baraža koji se igra u martu naredne godine.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević je nakon poraza od selekcije Portugala istakao da je on najveći krivac za težak poraz u Zenici.

Rezultat u Zenici je bio 5:0 u korist reprezentacije Portugala, a Milošević je istakao da im energetski nismo mogli parirati.

“Moram da priznam da mi je bilo iznenađenje ovo sve, vjerovatno, ne vjerovatno nego sigurno sam ja najveći krivac za ovo sve.

Energetski im nismo mogli parirati, oni su drugi nivo, ali to nema veze sa nama, mi nismo bili na maksimumu, prije tri dana je izgledalo dobro, ali očigledno je da nemamo energije za dvije utakmice u tri dana.

Mnogo ekipa ima taj problem. Jako teško je bilo održati nivo igre sa njima, na to se sve složio i rani gol, na startu utakmice smo ušli sa negativnim rezultatom i sve je krenulo ka lošem.

U svlačionici sam rekao igračima, koliko god da je teško, rekao sam da se drugo poluvrijeme odigralo na karakter i zaradilo za nešto bolje u budućnosti.

Definitivno Portugal nije nivo gdje smo mi trenutno”, rekao je Milošević te dodao:

“Danas su bili drugačiji zahtjevi za igrače u odnosu na utakmicu sa Lihtenštajnom, ali se sve to srušilo u trećem minutu utakmice.

Jedna od glavnih stvari koje smo se dogovorili jeste duel igra, ali to nismo uspjeli da uradimo”.

Istakao je selektor da je odgovornost za poraz njegova, ali da je kratko vremena da bi u prvoj sedmici rada mogao prepoznati neke stvari koje su loše.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.