Predsjednik FSBiH Vico Zeljković nakon poraza Zmajeva od Engleske: “VAR je preokrenuo meč, ali pali smo i prije toga”

Vico Zeljković, predsjednik N/FSBiH, govorio je za SportSport nakon poraza Bosne i Hercegovine u Engleskoj 3:0. Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u prijateljskoj utakmici u Newcastleu poražena od selekcije Engleske rezultatom 3:0.

Naši reprezentativci odigrali su sasvim pristojno drugo poluvrijeme, ali u drugom nisu postojali, Englezi su se još pojačali izmjenama i ostvarili sigurnu pobjedu.

Nakon utakmice izjavu za SportSport je dao predsjednik N/FSBiH, Vico Zeljković.

“Poraz 3:0, ali s druge strane prvo poluvrijeme mislim da se moglo vidjeti ono što se može očekivati u narednom periodu, a to je borba na terenu. Poluvrijeme s Englezima u Newcastleu može i treba da bude vodilja”, istakao je Zeljković, pa nastavio:

“Drugo poluvrijeme zamjene, kod njih su ušli bolji igrači. Pali smo fizički što je naša stara boljka. Možemo imati razloga za optimizam, imamo koncept dugoročan i nije se ništa ni očekivalo preko noći.”

Kohezija u ekipi je dobra?

“Mislim da je to bilo vidljivo u prvom poluvremenu gdje smo sigurno pokazali da ovi igrači koji su ovdje danas bili i nekolicina njih koji su povrijeđeni, kada se to sve skupi, kada još malo provedu zajedno, mislim da će to biti jako dobro u budućnosti.

Siguran sam da recept iz prvog poluvremena gdje smo egal ili favoriti, da s tim receptom ćemo moći biti zadovoljni i ostvarivati pobjede.”

Šta je cilj, kakav je koncept?

“Koncept je od četiri godine i krajnji cilj je plasman na Evropsko prvenstvo. Naravno, treba vremena, snage da se određene stvari kada se dožive porazi dignu, da se nastavi dalje.

Moramo sigurno graditi jedan put i kroz te načine ćemo moći doći do željenih rezultata, odnosno odlaska na veliko takmičenje. Osim Brazila, nemamo sada tih uspjeha.”

Selektor Sergej Barbarez?

“Mislim da je i njemu ovo debi i moglo se vidjeti da je bio u utakmici 1000% i prvim poluvremenom može biti zadovoljan.

Taj VAR je dosudio penal koji je okrenuo utakmicu, ali i prije toga smo imali pad gdje se moglo pretpostaviti da će otići u ovom smjeru.”

Podsjetimo, 9. juna fudbalska reprezentacija naše zemlje igra još jedan prijateljski meč i to protiv Italije u Empoliju.

Predsjednik FSBiH Vico Zeljković nakon poraza Zmajeva od Engleske: “VAR je preokrenuo meč, ali pali smo i prije toga”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.