Predsjednik FSBiH Vico Zeljković “odbrusio” navijačima Zmajeva koji su spremni za proteste: “Neće ulica voditi Savez!”

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković tokom današnje konferencije za medije poslao je poruku navijačima koji su nezadovoljni njegovim radom. Iako se na društvenim mrežama često ispoljava nezadovoljstvo radom Nogometnog saveza BiH te se poziva na određene bojkote i proteste, od toga godinama nema ništa.

Na nekim stranicama na društvenim mrežama i u pojedinim medijima najavljeni su protesti, ali se danas pred Nogometnim savezom BiH niko nije skupio.

O svemu tome oglasio se i predsjednik NSBiH Vico Zeljković, koji se osvrnuo na nezadovoljne navijače.

Poručio je da “ulica neće voditi Savez te da, ako ima onih koji su nezadovoljni, morali bi biti bolje organizovani u tome svemu”.

“To što ste rekli za prozivanje navijača, ne znam i nisam upoznat.

Možda to sad bude povod da se bolje organizuju, pa da čujemo. Čuo sam da je u Tuzli sinoć bilo skandiranje ‘Savez, napolje’, ali to su neke stvari koje idu s ovim poslom.

Mi ne možemo i nemamo pravo da to zabranimo, bilo kome da iznosi svoje stavove i mišljenje, pa tako i navijačkim grupama.

Imaju slobodu da rade određene stvari koje ne prelaze neke mjere”, rekao je Zeljković i nastavio:

“Sigurno je da ulica nikad neće biti razlog da ja prestanem obavljati neki posao, nego će se gledati ciljevi, da li su ostvareni ili ne, te će se gledati nečija druga podrška koja će opredijeliti moj rad.

Ulica, bila ona organizovana ili ne, neće utjecati na bilo koju odluku niti voditi Savez”, zaključio je prvi čovjek bh. nogometa.

Prema njegovim riječima, Halilhodžić nije želio biti selektor BiH iako je imao ‘ponudu na stolu’.

“Suština je da Halilhodžić ne želi da bude selektor A reprezentacije, to je činjenica. To treba svi da znaju. On ima mogućnost da dođe, neće da dođe.

Imao je otvoreno sve na stolu, nije prihvatio. Ja respektujem Halilhodžića”, rekao je Zeljković.

Podsjetimo, danas je Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH dao jednoglasnu podršku Savi Miloševiću u borbi za selektorsku poziciju na klupi “Zmajeva”. Tu je proslavljeni srbijanski nogometaš, rođen u Bijeljini, naslijedio Mehu Kodru.

Milošević je tokom današnjeg predstavljanja medijima obećao da će učiniti sve kako bi BiH ipak uspjela izboriti plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Naglasio je da imenovanje Save Miloševića nema veze s politikom, već je to ‘isključivo sportska stvar’.

“Mi ne bježimo od odgovornosti i ne krijemo se iza selektora. Nije jednostavno naći selektora, mi nemamo mjesta za izbor. Ponavljam, Halilhodžić je bio prva želja saveza.

Nije bilo nikakvih fora, nije bila nikakva igranka. Bilo je kako sam rekao, došli smo do ovog rješenja koje je najbolje za Savez”, rekao je Zeljković.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.