Predsjednik FSBiH Vico Zeljković se ne plaši zbog baraža na EURO: Izvukli smo najtežeg protivnika, ali vjerujem u plasman na Euro

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković je optimista nakon današnjeg žrijeba baraža za odlazak na Euro. Zmajevi će polufinalu igrati protiv Ukrajine, a susret je zakazan za 21. mart u našoj zemlji. U slučaju prolaska u finale dočekali bi 26. marta pobjednika duela između Izraela i Islanda.

Zeljković je nakon današnjeg žrijeba istakao kako i dalje vjeruje u plasman na Euro.

“Izvukli smo najtežeg mogućeg protivnika u baražu za Evropsko prvenstvo, ali mi od našeg cilja ne odustajemo, uprkos rezultatima koji u prethodnom periodu nisu bili u skladu sa očekivanjima.

Imamo četiri mjeseca da se pripremimo za ove susrete i vjerujem da stručni štab i nogometaši mogu napraviti historijski rezultat i plasirati se na Euro”, poručio je Zeljković.

Šta je rekao Milošević?

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević je nakon današnjeg žrijeba baraža za odlazak na Euro istakao da je Ukrajina jedna od najkvalitetnijih selekcija koje smo mogli dobiti.

U razgovoru za zvaničnu stranicu ukrajinskog Saveza je istakao da će atmosfera biti uzavrela te da ćemo mi to probati iskoristiti kao našu prednost.

“Ukrajina je jedna od najkvalitetnijih reprezentacija koje smo mogli dobiti, lično sam upoznao mnogo ukrajinskih nogometaša i znam o čemu govorim.

Naša je prednost što ćemo igrati na svom terenu, ali vidjećemo šta će biti od svega.

Ove utakmice su uvijek teške, nema ovdje favorita jer se sve može desiti u jednoj utakmici.

Nadamo se da će svi igrači biti zdravi u martu, a to isto želim i ukrajinskom timu. Također, želim sve najbolje ukrajinskim ljudima”, rekao je Milošević te dodao:

“U BiH su svi ludi za nogometom, on je veoma popularan sport u državi, a reprezentacija je izuzetno bitna za ljude.

Utakmica će se igrati pred punim stadionom i uzavrelom atmosferom što ćemo pokušati iskoristiti protiv vašeg tima, ali to će biti teška i izjednačena utakmica. Možda Ukrajinci imaju malo više šanse, ali ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i da idemo dalje”.

Naš selektor ima posebnu želju pred početak martovskih utakmica, a to je da upozna selektora Ukrajine Serhija Rebrova.

“Također, jedva čekam da sretnem Serhija Rebrova koga nisam vidio dugo vremena.

Pratio sam njegovu karijeru, znam da je ranije radio u UAE, želim mu sve najbolje osim u utakmici protiv nas”, završio je naš selektor.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Ukrajina se igra 21. marta 2024. godine u našoj domovini, a eventualno finale je pet dana kasnije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.