Predsjednik FSBiH Vico Zeljković se oglasio nakon otkaza Faruku Hadžibegiću

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i sada već bivši selektor Zmajeva Faruk Hadžibegić sporazumno su raskinuli ugovor. O ostavci se oglasio i predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

Njegovu objavu na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti:

“Dosadašnji selektor ‘A’ reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić u narednom periodu više neće obnašati ovu dužnost.

Jutros sam obavio razgovor sa direktorom reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem i Hadžibegićem, te je dogovoren sporazumni prekid saradnje sa ovim stručnjakom.

Zahvalio bih se Faruku Hadžibegiću na radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u ‘A’ reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te mu želim mnogo uspjeha u nastavku profesionalne karijere”, poručio je Zeljković.

Oglasio se i Faruk Hadžibegić.

“Sada, kada je i zvanično da u budućnosti neću više sjediti na klupi reprezentacije BiH, želim se zahvaliti svima, a posebno N/FSBiH, na ukazanom povjerenju.

Žao mi je što nismo uspjeli napraviti dobar rezultat, koji bi nam otvorio vrata Eura, ali uprkos lošem otvaranju kvalifikacija, šanse definitivno postoje.

Zahvaljujem se i stručnom štabu, svim članovima staffa, svim uposlenicima saveza, koji su mi sve vrijeme bili na raspolaganju, a posebno igračima, s kojim sam za kratko vrijeme stvorio izuzetno profesionalan, a istovremeno i porodičan odnos.

Odmah po završetku utakmice sam pred svim novinarima i javnošću, preuzeo odgovornost za poraz i nikada nisam ni pomislio okriviti igrače, kako su pojedini mediji prenijeli. Definitivno su neke od mojih izjava izvučene iz konteksta, pa želim i ovom prilikom pojasniti da su igrači, koji su igrali za BiH u ovom momentu, najbolje što mi imamo.

Novi selektor ce naslijediti jedan homogen i posložen tim, sa nekoliko novih imena, te mu želim sreću u nastavku kvalifikacija i u baražu, koji nas očekuje.

Kada sam donosio odluku o tome da li ću prihvatiti posao selektora, vodio sam se isključivo srcem, a tako sam i radio. Isključivo srcem i zbog ljubavi prema svojoj domovini.

Zbog ljubavi prema BiH dogovorili smo i sporazumni raskid saradnje, te je BiH dobila još jednog vatrenog navijača.

Jos jednom, na kraju, zahvaljujem se na svakom vidu podrške, za vrijeme mog mandata, a nasljedniku želim da MOJU BiH odvede na još jedno veliko takmičenje, jer ovi momci i nasi navijači to itekako zaslužuju”, naveo je Faruk Hadžibegić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.