Predsjednik FSBiH Vico Zeljković se oglasio o krivičnim prijavama protiv saveza: Pokušava se opstruirati moj rad i stvoriti doza pritiska

Nakon što se pojavila priča o tome da su u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine formirana dva predmeta protiv Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine, oglasio se i predsjednik krovne kuće bh. fudbala Vico Zeljković. Prvi čovjek bosanskohercegovačkog fudbala kaže, da se ne želi dublje baviti navedenom temom, jer je posvećen predstojećim obavezama.

“Od prvog dana mog predsjedničkog mandata u N/FS BiH ovo je već postala uobičajena stvar da se putem anonimnih krivičnih prijava pokušava izvršiti opstrukcija mog rada i da se stvori neka doza pritiska.

Nadležni organi su već nekoliko puta pročešljali rad N/FS BiH i nisu ustanovljene bilo kakve nepravilnosti, ni što se tiče poslovanja, ni što se tiče ostalih segmenata funkcionisanja N/FS BiH.

Ne želim dublje da se bavim tom temom i posvećen sam predstojećim obavezama i radnim aktivnostima”, odgovorio je Zeljković za N1.

“Predmeti se nalaze u fazi provjere navoda iz podnesene krivične prijave, te će nakon donošenja tužilačke odluke, javnost biti informisana u potpunosti”, potvrđeno je ranije iz Tužilaštva BiH.

Komentar je stigao i od Adnana Džemidžića, generalnog sekretara N/FS BiH, njegov odgovor prenosimo u cjelosti:

“NS/FS BiH je udruženje građana koji radi u skladu sa Zakonom o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine. U skladu sa tim, Savez je podložan svakoj vrsti provjere od strane nadležnih organa.

I prethodnih godina su vršene aktivnosti i provjere rada Saveza od strane nadležnih tužilačkih organa na okolnosti anonimnih prijava.

Sve provedene radnje u okviru pomenutih aktivnosti su uredno zavedene i evidentirane u skladu sa Zakonom.

Ovog puta se ponavlja ista situacija pred odigravanje utakmica naše “A” reprezentacije.

Pojedini mediji se javljaju sa svojim ‘ekskluzivitetima’ po pitanju krivičnih prijava i formiranja tužilačkih predmeta.

NS/FS BiH nije službeno upoznat sa eventualnim provođenjem određenih radnji.

U javnosti se zbog toga stvara veoma negativna slika o radu i funkcionisanju Saveza, pogotovo kada se rade kapitalni projekti u našoj zemlji.
Savez će i dalje raditi transparetno, u skladu sa zakonom.

Bitno je obezbijediti najbolje uslove za odvijanje svih takmičenja pod okriljem NS/FS BiH, kao i naših reprezentativnih selekcija koje očekuje nastup u raznim kategorijama na putu do završnica UEFA takmičenja u 2024. godini”, zaključio je Džemidžić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.