Predsjednik HDZ-a Dragan Čović se obrušio javno, uopšte više ne bira riječi: “Imamo uljeza u Predsjedništvu BiH po četvrti put”

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović govorio je za RTV HB.

Komentirao je apelaciju Ustavnom sudu BIH koju je podnio član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

“Gospodin Džaferović je mogao apelacije podnijeti na sve druge odluke visokog predstavnika, koje se tiču Izbornog zakona.

Pa bi onda to bilo 50-ak različitih odluka u zadnjih 20 godina.

Nemate vjerodostojnost ako to radite samo tamo gdje vam se to ne sviđa ili tamo gdje su oni procijenili da će ovaj put moći u ime Hrvata birati legitimne predstavnike, gdje se odlučuje o kolektivnim pravima.

To je samo Predsjedništvo BiH i Dom naroda.

Bio bih sretniji da je kolega Džaferović podnio takav podnesak Ustavnom sudu BiH vezano za hrvatskog člana Predsjedništva, koje se tiču Izbornog zakona, pa da sada imamo potpunu potporu hrvatskog naroda za poziciju hrvatskog člana Predsjedništva gospođi Krišto i da sada imamo uljeza u Predsjedništvu BiH, evo ovaj put po četvrti put.

Onda bi gospodin Džaferović bio podržan od svih.

To što radi bilo bi racionalno i razumno a ovako to je samo pravna politička igra kojoj su oni skloni.

Prije svega da se malo pravdaju svom glasačkom tijelu, a s druge strane da još uvijek u konfliktu drže odnose između hrvatskog i bošnjačkog naroda.

Što ja procjenjujem vrlo lošim.

Konstitutivnost je natkrovljujuća ustavna kategorija i s te strane moramo zaštititi izbore i članova Predsjedništva i klubove Hrvata, Bošnjaka i Srba u Domu naroda.

Naš stav je bio da visoki predstavnik poništi odluke svih visokih predstavnika koji se tiče izbonih zakona i da imamo ono što se tiče izvorni Dayton”, kazao je Čović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.