Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković o najavljenom meču protiv Rusije: “Održat ćemo jednu tematsku sjednicu na kojoj ćemo razgovarati o ovoj utakmici”

Informacija o odigravanju prijateljske utakmice između selekcija BiH i Rusije izazvala je proteklih dana brojne reakcije, a na kraju se oglasio i predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković.

Istakao je da je u ovom trenutku najvažniji susret koji reprezentacija BiH igra protiv Crne Gore u okviru Lige Nacija 23. ovog mjeseca, a nakon toga i onaj sa Rumunijom.

Članovi Izvršnog odbora, na čelu sa predsjednikom Zeljkovićem su na jednoj od ranijih sjednica jasno postavili cilj kad je u pitanju A reprezentacija:

“To je pobjeda protiv selekcije Crne Gore kao prioritet i potvrda prvog mjesta u grupi, te plasman u A Ligu Nacija.

Time bismo bili i u mnogo povoljnijoj poziciji na predstojećem žrijebu za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Podsjećanja radi, primarni cilj koji smo postavili bio je plasman reprezentacije na Euro 2024. kao i poboljšanje infrastrukturnih uslova na našim stadionima. Polako idemo ka ispunjavanju tih ciljeva.”

Zeljković je najavio da će se u oktobru održati tematska sjednica na kojoj će se razgovarati o spornom susretu protiv Rusije.

“Dosadašnji rad članova Izvršnog odbora bio je jedinstven i namjeravamo da tako i ostane te ćemo na zahtjev člana IO Fuada Čolpe u oktobru mjesecu održati jednu tematsku sjednicu na kojoj ćemo razgovarati o ovoj utakmici”, kazao je Zeljković za zvaničnu stranicu NS BiH.

Podsjetimo, utakmica između Rusije i BiH trebala bi se odigrati 19. novembra u St. Petersburgu.

Velika bura u javnosti se digla nakon ove najave.

Brojni sadašnji i bivši Zmajevi su se usprotivili odigravanju ovog meča.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.