Predsjednik PDP-a Branislav Borenović šokira: “Dodikov drugar Schmidt je pokriće za pravljenje tenzija”

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da Dodik i Cvijanović mogu samo sebe preispitati zašto i kako je Christian Schmidt dobio diplomatsku legitimaciju, jer su oni i u to vrijeme vršili vlast na nivou BiH. Borenović je danas komentarisao i dolazak visokog predstavnika Christiana Schmidta u Banja Luku i rekao da je istina uvijek suprotna od onoga što kaže Milorad Dodik.

“I Dodik i Cvijanovićeva samo sebe mogu preispitati zašto i kako je Christian Schmidt dobio diplomatsku legitimaciju, jer su oni i u to vrijeme vršili vlast na nivou BiH” rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP.

Borenović kaže da je očigledno novi vrhunac njihovog bezobrazluka ili pak imaju privremenu amneziju.

–U vrijeme dolaska Schmidta Dodik i SNSD su vršili vlast u BiH i izabrali sve ključne ljude, a njihov kadar je bio predsjedavajući Savjeta ministara.

U to vrijeme Dodik je bio član Predsjedništva, čija je nadležnost vanjska politika.

Oni su i tada imali sve poluge vlasti i sada kao ispituju otkud Šmitu legitimacija.

Kakva smijurija!

Oni su mu dali legitimaciju i legalizaciju i neka prestanu mlatarati izlizanim izgovorima i obmanama – rekao je Borenović.

Ističe da je igrarija sa Šmitom više nego providna.

–Dodikov drugar Schmidt je pokriće za pravljenje tenzija, dok porodične firme dobijaju milionske tendere, Republiku Srpsku sedmično zadužuju.

SIPA za koju su rekli da će joj zabraniti djelovanje na području Republike Srpske hapsi srpske vojnike i generale.

A neki opskurni lik savjetuje samozvanog predsjednika i snima se u Palati Republike.

Dodikov savjetnik danas poteže pištolj, a bivši glavni ekonomski savjetnik se nalazi u bjekstvu nakon pronevjerenih milionskih iznosa.

Prevara, korupcija, nepotizam, otimačina i nepravda je jedini model ponašanja kojim se ovaj nenarodni aktuelni režim održava na vlasti i zato smo na samom ekonomskom, demografskom i moralnom dnu u ovom dijelu planete – rekao je Borenović.

Borenović je danas komentarisao i dolazak visokog predstavnika Christiana Schmidta u Banja Luku i rekao da je istina uvijek suprotna od onoga što kaže Milorad Dodik.

“Prije samo deset dana Milorad Dodik je izjavio da će Christian Schmidt biti uhapšen i deportovan ako dođe u RS. I šta se desilo? Schmidt je lagano došao u Banju Luku, bez problema, a od hapšenja i deportovanja nije bilo ništa.

Dodik je još jednom potvrdio da ako neko hoće da otkrije istinu, ona se uvijek nalazi suprotno od onoga što on kaže”, rekao je Borenović.

Naveo je da se po fotografijama moglo zaključiti da Schmidta niko nije ni gađao jajima ili paradajzom, nije primijećena razjularena masa koja kidiše na “njemačkog turistu”, a nema ni informacija da su postavljene barikade koje bi mu onemogućile ulazak u entitet RS.

“Smijurija koju su prethodnih dana pravili Dodik i Schmidt danas je dobila novu, višu dimenziju”, rekao je Borenović.

On kaže da je bilo za očekivati da Schmidt dođe u RS bez ikakvih problema.

“Prvo, diplomatsku legitimaciju pri dolasku u BiH mu je izdala SNSD-ova vlast i hapšenje diplomate, kojeg je vlast zemlje prijema priznala kao takvog, bi izazvalo niz drugih problema.

Drugo, nakon što je Schmidt obavio posao za režim lažnim tvrdnjama da su lideri opozicije tražili da smijeni Dodika, logično je da mu ovaj uzvrati uslugu.

Ne bi me iznenadilo da se i sam Dodik sastane sa njim u ulozi visokog predstavnika, jer je poznato da decenijama s njima održava najbliže veze.

Na kraju, Schmidt ne mora ni da brine za budućnost, jer čak i da sutra ostane bez posla u OHR, uvijek može postati savjetnik u Dodikovom kabinetu, kao što je to svojevremeno postao Grame Day, zamjenik Paddya Ashdowna i glavni egzekutor srpskih funkcionera. VidjeT ćemo, možda lažnom predsjedniku nedostaje baš savjetnik za oblast turizma”, kazao je Borenović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.