Predsjednik savez Zeljković i selektor Zmajeva Hadžibegić na večeri u Turskoj, ali Njemačka je u prvom planu, jedna od tema su i budući reprezentativci BiH

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković održao je radnu večeru u Antaliji s novim selektorom Zmajeva Farukom Hadžibegićem. Uz Zeljkovića i Hadžibegića, prisutni su bili direktor seniorske reprezentacije Zvjezdan Misimović i savjetnik predsjednika NS BiH Marko Miličić.

Teme na večeri bile su isključivo vezane za obaveze reprezentacije BiH u predstojećem ciklusu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

“Približava se mart i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Već sam ranije isticao da smo na žrijebu dobili grupu po mjeri i da imamo realne šanse da izborimo prvi historijski plasman na Euro”, naveo je Zeljković.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH naglasio je da je jedna od tema bio razgovor o potencijalnim reprezentativcima.

U posljednje vrijeme širom Evrope ima ih mnogo, među kojima se izdvajaju imena poput Benjamina Tahirovića, Saida Hamulića ili Denisa Huseinbašića.

“Kažu da je dobar plan pola odrađenog posla.

Zato sam na današnjoj radnoj večeri razgovarao sa selektorom Farukom Hadžibegićem, direktorom A reprezentacije Zvjezdanom Misimovićem i savjetnikom Markom Miličićem o planovima za predstojeći period, sa akcentom na kvalifikacione utakmice.

Dobio sam informacije iz prve ruke od selektora i direktora o stanju naših reprezentativaca, aktuelnostima oko potencijalnih debitanata i svim ostalim aktivnostima vezanim za A selekciju”, poručio je Zeljković – prenosi Klix.ba.

Optimizma ne fali

Za kraj, predsjednik NS BiH je naglasio da su svi u i oko reprezentacije BiH optimistični uoči početka kvalifikacija.

“Drago mi je što kod svih vidim optimizam i zaista vjerujemo da sljedeće godine možemo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, što bi, ponoviću još jednom, bio historijski rezultat”, zaključuje Zeljković.

Podsjetimo, BiH kvalifikacije otvara u martu duelima protiv Islanda i Slovačke.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.