Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić javno prozvao Milorada Dodika i ekipu: “Pošteno bi bilo vratiti Njemačkoj stotine miliona eura koje su već uložili u ovaj dio Bosne i Hercegovine”

“Od rata naovamo Dodik i njegovi koalicioni pajdaši su pokazali da je jedina evropska vrijednost koja ih interesuje ona izražena u njemačkim markama tada, odnosno u eurima danas”, kazao je Nikšić.

“Narodna skupština Republike Srpske usvojila je zaključak kojim osuđuju, kako su rekli, njemački intervencionizam u Bosni i Hercegovini.

S obzirom da su tako gadljivi na njemačke utjecaje, pozivam vlasti u RS-u da kažu je li im prihvatljiva investicija njemačke kompanije koja u Bosansku Gradišku planira uložiti oko 100 miliona eura i zaposliti hiljade radnika?

Neka kažu odbijaju li ovom odlukom i investiciju Njemačke od 105 miliona eura u energetske i infrastrukturne projekte u ovom entitetu?

Kad su već tako principijelni, pošteno bi bilo vratiti Njemačkoj stotine miliona eura koje su već uložili u ovaj dio Bosne i Hercegovine.

Tako će najkakše anulirati efekte njemačkog “intervencionizma” te otvoriti prostor za priliv očekivanog ruskog kapitala koji će doći nikad, a možda ni tada”, kazao je Nermin Nikšić, lider SDP-a povodom dešavanja u Skupštini RS-a i dodao.

“Naravno, na ova pitanja svi znamo odgovore, a poštenje odavno ne stanuje u institucijama koje vode SNSD i partneri. Od rata naovamo Dodik i njegovi koalicioni pajdaši su pokazali da je jedina evropska vrijednost koja ih interesuje ona izražena u njemačkim markama tada, odnosno u eurima danas.

Njihova borba za principe prestaje ondje gdje počinje njihov finansijski interes.

Uobičajeni predizborni folklor i kampanja koju koriste za dalje sluđivanje ljudi i nanošenje štete njihovim životnim interesima nastavlja se i uoči ovih izbora. Danas je to bio Dodik, jučer Borjana Krišto i HDZ, sutra već znamo od koga možemo očekivati da zapjeva “borbene”.

Sve to dok se građanima nisu udostojili ponuditi nikakav smislen program, nikakav ekonomski plan.

Šlag na tortu je besmislena odluka NS RS kojom oni navodno daju agreman novom ambasadoru Njemačke, iako za to nemaju ovlaštenja niti ih je ko za to pitao.

Mogli su komotno usput zaključiti i da se slažu sa izborom nove britanske premijerke, jer su im otprilike jednake nadležnosti u oba slučaja. Skupština ovog dijela Bosne i Hercegovine odavno je izgubila ozbiljnost i prerasla je u sijelo koje služi za uveseljavanje širokih narodnih masa.

Uvjeren sam da će svi oni koji priželjkuju da od naših parlamenata, na svim razinama, prave cirkuse i reality serijale, na takvim scenarijima od oktobra raditi iz opozicije”, kazao je Nikšić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.