Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić javno stao u odbranu Vojina Mijatovića: “Nevjerovatno je kako brzo zaboravljamo”

Premijer FBiH i lider SDP-a Nermin Nikšić oglasio se na društvenim mrežama i stao u zaštitu partijskog kolege Vojina Mijatovića. “Onaj koji se ne ustručava reći da je Bosna i Hercegovina njegova država, da je u Srebrenici bio genocid, ponosno maše državnom zastavom na banjalučkoj tvrđavi, kaže da će u slučaju sukoba obući uniformu Bosne i Hercegovine”, govori Nikšić o Mijatoviću.

Brzo zaboravljamo

-Nevjerovatno je kako brzo zaboravljamo, kako smo one koje smo dizali na pijadestal, one u koje smo se kleli, dovodili na skupove jer nam je trebala njihova podrška, s kojima smo se slikali jer je bilo poželjno dobiti što više lajkova, spremni preko noći valjati u blatu, optuživati, pljuvati ih i kako ih odjednom tretiramo kao neprijatelja.

Još ako se radi o nekome ko se ne uklapa u nacionalnu matricu haman dobije titulu zločinca. To sam često osjetio na vlastitoj koži, oguglao što bi rekli pa i ne regujem na to.

Ali kada to neopravdano prolazi neko ko mi je blizak, onda neću da šutim i svejedno mi je kako će se sada dežurni “moralisti” fokusirati na mene.

Pa to je onaj isti čovjek koji je podnio ostavku na mjesto zamjenika ministra u vijeću ministara kad je postao član SDP-a.

Ponosno maše državnom zastavom

Onaj koji se ne ustručava reći da je Bosna i Hercegovina njegova država, da je u Srebrenici bio genocid, ponosno maše državnom zastavom na banjalučkoj tvrđavi, kaže da će u slučaju sukoba obući uniformu Bosne i Hercegovine.

Da, isti onaj koji je svoj i živote svoje porodice zbog svojih uvjerenja izložio prijetnjama nacionalista iz svog naroda. S druge strane ovi drugi nacionalisti mu ne vjeruju jer nije dobro da ima onih koji su privrženi svojoj zemlji i u drugim narodima jer se na taj način ruši njihova matrica ponašanja.

Onda se upitam šta je s nama u SDP-u. Ko je od nas bez grijeha neka prvi baci kamen. Naravno niko od nas nije savršen pa ni Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, dopremijer i ministar u Vladi Federacije.

Uz sve njegove mane i vrline uvjeren sam kako Bosna i Hercegovina ima šanse sve dok u svakom narodu postoje ljudi poput njega – poručio je Nikšić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.