in , ,

Predsjednik Slovenije Borut Pahor kod Senada Hadžifejzovića: “To je jedini način da se mirno rješavaju problemi, budućnost BiH je u EU”

Na putu integracije BiH u EU istaknuo je važnost političke volje

Gostujuću u programu Face tv slovenski predsjednik Borut Pahor je jasno istakao kako Slovenija želi pomoći da se BiH integriše u EU.

“Slovenija ne samo da mora već i hoće da pomogne. Mi cijenimo da je to naša politička i moralna obaveza. BiH je naša prijateljska država. Želimo zajedničku budućnost a ona je evropska budućnost”, rekao je Pahor.

Na putu integracije BiH u EU istaknuo je važnost političke volje. Pahor smatra da evropski političari moraju ozbiljno razmisliti o integraciji cijelog Balkana bez obzira na sve probleme koje imaju ove zemlje.

“To je jedini način da se mirno rješavaju problemi. Znam da postoji skepsa, ali Evropa mora znati da tu ne živi preveliki broj ljudi. To za EU ne bi trebao biti problem. Vidim da se plaše problema koje ove zemlje imaju unutar sebe i moje mišljenje je da je to prestorgo. Mora postojati razumjevanje za te probleme”, rekao je Pahor..

Činjenica da je više od polovine radnika iz inostranstva u Sloveniji dolazi sa Balkana Pahor je rekao da zato postoji i emotivni razlog u ovoj zemlji da se pomogne.

Vojin Mijatović šefu delegacije EU Johann Sattleru: “Povucite ručnu kočnicu i ne budite žirant nacionalnim poglavicama”

Tuka, Arhiv

AMEL TUKA POTVRDIO DOMINACIJU Prvi je završio trku na Evropskom prvenstvu u kvalifikacijama!