Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je ustvrdio: “U UN-u mi je najodvratnije bilo ponašanje Crne Gore”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nezadovoljstvo zbog usvojene Rezolucije o genocidu u Srebrenici Generalne skupštine Ujedinjenih naroda. U jednom intervjuu za srbijanske medije, Vučić je kritizirao stav Crne Gore.

“Crna Gora nikad neće donijeti zakon, rezoluciju ili deklaraciju o genocidu u Jasenovcu. Neće donijeti, oni su to sami rekli, ali su sami rekli to misleći da će time kupiti dva dana oko Srebrenice i da će onda svi to zaboraviti”, izjavio je Vučić, dodavši da je spreman ispričati se ako se stvari razviju drugačije.

“Najsretniji bih bio da se ispričam, ali nažalost neće biti potrebe da se ispričam”, dodao je Vučić

Istaknuo je svoje razočaranje ponašanjem Crne Gore. Vučić kaže da mu je ponašanje Crne Gore bilo ‘najodvratnije‘.

“Nisu me razočarali zato što sam to i očekivao. Rekao sam Spajiću da me ne moraju folirati, da znam da će glasati za. Mi njima nećemo slati prosvjednu notu čak ni zbog toga što su glasali da smo genocidni”, rekao je Vučić.

Vučić je izrazio posebno razočaranje postupkom Sjeverne Makedonije.

“Najviše sam uložio u odnose s našom makedonskom braćom, ali to nije fer. Pokazalo se da je Grčka imala više kičme od Skoplja, i to je tako. Crna Gora me nije čak ni pogodila, pogodila me je zbog našeg naroda”, rekao je Vučić u gostovanju.

ČITAJTE I OVO: ‘Hladan tuš’ iz Srpskog građanskog vijeća za Dodika: Uvijek ćemo ostati tu. Otcjepljenje je mrtvo slovo na papiru

Podsjetimo, za Rezoluciju kojom se predlagalo da se 11. juli proglasi Međunarodnim danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici te osudi negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, glasale su 84 od 193 države članice UN-a, protiv je bilo njih 19, a suzdržano 68.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.