Premijer Hrvatske Andrej Plenković dolazi u BiH zajedno sa još četiri ministra: Razgovarat će o Schmidtovim eventualnim izmjenama

Premijer Hrvatske Andrej Plenković sutra dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini.

Posjetit će nekoliko hercegovačkih gradova i sastati se sa Draganom Čovićem te vjerskim poglavarima.

Planirano je da Plenković u posjetu BiH stigne u 10 sati ujutru 25. jula, a otići će u Mostar, Čitluk, Čapljinu, Stolac i Ravno.

Kako je rečeno Feni, prvo će ići u posjetu Biskupskom ordinarijatu gdje će se sastati s mons. Petrom Palićem, biskupom Mostarsko-duvanjske i upraviteljem Trebinjsko-mrkanjske biskupije.

Potom će se u 11 sati sastati s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, a nakon sastanka su predviđene izjave za medije Plenkovića i Čovića.

U Mostaru je sutra planirano održavanje sjednice HDZ-a BiH povodom novosti vezanih za izmjene Izbornog zakona koje navodno planira nametnuti visoki predstavnik Christian Schmidt.

Inače, špekuliše se da je riječ o izmjenama koje bi pogodovale HDZ-u, a koje su i osmišljene u hrvatskom političkom “štabu”.

Trenutni momenat je vrlo važan za Bosnu i Hercegovinu i političku zbilju stoga je i Plenkovićeva posjeta očekivana – javlja Klix.

Sa njim će doći i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, zatim ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i državni sekretar Centralnog državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas.

Oni će nakon posjete Mostaru, u 13:40 biti u Čitluku te posjetiti župu Gradnići i obići crkvu sv. Blaža, najstariju župu u Čitluku, a u 14:45 sati planiran je obilazak Edukacijsko-rehabilitacijskog centra Sveti Josip Radnik.

U Čapljini će posjetiti fabriku Lasta (Kneza Domagoja bb), dok će u Stolcu posjetiti osnovnu školu Crnići (Aladinići bb) te obići nekropolu stećaka Radimlja.

Posjet završava u Ravnom.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.