Premijer RS Radovan Višković: “Ovo je udar na cijelu BiH, ne samo na RS. Ovo je udar na inteligenciju”

Premijer RS Radovan Višković se pridružio građanima na međuentitetskoj liniji u Istočnom Sarajevu na protestu podrške rukovodstvu RS nakon optužnice Tužilaštva BiH protiv Milorada Dodika, predsjednika RS i Miloša Lukića, v.d. direktora Službenog glasnika RS.

Među okupljenima u Istočnom Sarajevu su ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, premijer RS-a Radovan Višković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Veliki broj pripadnika policije, MUP-a RS-a i kantonalnih policija, prate situaciju i odgovorni su da ne dođe do incidenata.

Višković je iznio optužbe na račun visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta za kojeg Višković i dalje tvrdi da je nelegalno izabran iako su ove tvrdnje davno opovrgnute iz međunarodne zajednice.

“Mi najbolje znamo kako ovdje treba da živimo i mislim da je poslije 30 godina nesretnog rata koji se ovdje dešavao da brigu za ovu zemlju preuzmu legalno izabrani zvaničnici u ovoj zemlji.

Strancima treba da se zahvalimo, neka idu svojoj kući, neka uređuju ono što trebaju u svojoj zemlji.

Ne možete ovdje doći i reći ja sam od danas ovdje zakon. Onda se postavlja pitanje čemu izbori u ovoj zemlji.

Ovo je udar na cijelu BiH, ne samo na RS.

Ovo je udar na inteligenciju”, rekao je Višković.

Na skupu u Doboju stigli su članica Predsjedništva Bih Željka Cvijanović, protparol SNSD Radovan Kovačević, ministar finansija BiH Srđan Amidžić te zastupnici u PSBiH i NSRS.

Podsjetimo, nakon što je MUP KS odbio zahtjev za održavanjem protesta u znak podrške Dodiku, jer nisu ispunjeni uslovi koji su stavljeni pred organizatore, zvaničnici SNSD-a i drugi simpatizeri Dodikove politike najavili su mirna okupljanja na nekoliko lokacija u RS-u.

Skup podrške Dodiku trebao bi trajati 30 minuta, a zvaničnici su naglasili kako će u tom periodu saobraćaj biti obustavljen.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.