Premijer RS Radovan Višković provocira: Uvijek sam pomagao siročićima pa ću dati i BiH malo imovine, neka se igraju

Govoreći o državnoj imovini, premijer Republike Srpske Radovan Višković na današnjoj sjednici NSRS-a pokušao je biti ironičan, pa je nazvao Bosnu i Hercegovinu “siročićima” kazavši kako će im dati “malo imovine da se igraju”. Citirao je opoziciju kazavši kako BiH nastavlja članstvo u međunarodnim organizacijama, između ostalog i u Ujedinjenim nacijama.

“Da, i tu je tačka”, kazao je Višković dodavši da je sve ostalo na entitetima.

“BiH nema dalje nigdje, sve je poslije ‘entiteti’. I imovina, i privatizacija državnih preduzeća iz bivše Socijalističke Republike BiH… I onda kažete da vi ne podržavate strane okupatore, hoštaplere koji ovdje dolaze da nama kroje sudbinu. Kako kada očekujete da oni nametnu zakon o imovini po kojem bi ta ista BiH dobila neku imovinu”, kazao je Višković.

Dodaje da BiH od imovine danas “nema ništa”.

“Ona može dobiti ako se ja i Nermin Nikšić dogovorimo da nešto damo. Vjerujte mi, uvijek sam pomagao siročiće, pa pomogao bih i tu BiH. Dao BiH im nešto, neka se i oni malo igraju, eto neka imaju neke imovine”, rekao je Višković.

Kazao je da u Ustavu piše “51 prema 49” Federacija u odnosu na RS.

“Šta je to – vode, vazduha, magle? Imovine, teritorije! Imamo entitetsku liniju koja je povučena u Dejtonu. Šta ona dijeli? Narod? Nije tačno. Ja imam više nego korektne odnose s bošnjačkim narodom i to nikad niko neće pokvariti”, rekao je Višković.

Šta je Višković rekao nakon odluke Christiana Schmidta u vezi Izbornog zakona?

“Odluka od prije nekoliko dana o otvaranju pregovora EU sa BiH je u suštini nametanjem zatvorena”, rekao je Višković ranije.

On je istakao da neka zemlja, ukoliko želi biti član EU, onda vlastitim resursima i institucijama mora donositi odluke i kreirati rješenja.

ČITAJTE I OVO: Ramiz Salkić se uživo javio iz NSRS i “opleo” po Miloradu Dodiku: “Jedini Miletov cilj je nezavisna RS ujedinjena sa Srbijom!”

ČITAJTE I OVO: Sukob “pjevača” u NSRS: Vukanović pjevao Merlina, Dodik bi Karleušu

“Republika Srpska će u svemu tražiti svoj put. U BiH žive narodi i nije građanska zemlja kako to misli Schmidt. Nisam iznenađen njegovim nametanjem i ovo je potvrda stare izreke da tamo gdje prestaje razum, počinje BiH”, dodao je Višković.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.