Prije vanrednog zasjedanja HNS-a Čović poručio: Došlo je vrijeme da pošaljemo jasnu poruku svim žiteljima BiH

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH prije vanrednog zasjedanja HNS-a, poručio je da su se danas okupili kako bi “tragali za rješenjima i osigurali ugodan život svim žiteljima BiH.”

“Danas želimo poručiti da je došlo vrijeme da pošaljemo jasnu poruku svim žiteljima BiH, partnerima, i međunarodnim institucijama, primarno narodu, da želimo skrbiti o njemu, da mu osiguramo dostojan život, da osiguramo potpunu ravnopravnost hrvatskog naroda sa druga dva konstitutivna naroda, i da ćemo osigurati legitimne predstavnike“, rekao je Čović.

Nije želio komentarisati da li će danas govoriti o izmjenama Izbornog zakona, no poručio je da će nakon zasjedanja obavijestit javnost o zaključcima koje su usvojili.

Kako je poznato, HRS neće sudjelovati na vanrednom zasjedanju. O tome je Čović kazao da njihov izbor, a da se veseli svim onima koji će danas biti tu.

“Osobno, pozvali smo sve da budu dio jednog zajedništva hrvatskog naroda u BiH. U tom smislu smo zatvorili sabor kao izvanredni, prvi put za javnost, kako bi se potpuno posvetili interesima naroda u BiH, a ne promidžbi bilo kakve političke opcije u BiH”, poručio je Čović.

Kako se pisalo, na zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u Mostaru trebalo bi se usaglasiti sedam zaključaka, a što potvrđuje dokument koji je procurio u javnost.

Prije početka zasjedanja, Predsjedništvo HNS BiH, položilo je vijenac i zapalilo svijeće kod spomen obilježja poginulim borcima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.