Pristigle i potvrđene odlične vijesti uoči finala Lige prvaka u Istanbulu: Dijamant Edin Džeko se našao u prvoj postavi!

Fudbaleri Manchester Cityja i Intera večeras u Istanbulu od 21:00 sat igraju finale Lige prvaka, a treneri Pep Guardiola i Simone Inzaghi odabrali su početne sastave za ovaj veliki okršaj.

Ono što najviše zanima fanove nogometa u našoj zemlji je status kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke koji će večerašnji duel početi od prve minute.

Iako je Inzaghi razmišljao o belgijskom napadaču Romeluu Lukakuu koji igra u sve boljoj formi, Džeko je na kraju dobio prednost i igrat će u napadu uz Lautara Martineza.

Inzaghi je napravio samo jednu promjenu u odnosu na sastav koji je savladao Milan u polufinalu Lige prvaka pa je Marcelo Brozović u prvih 11 umjesto Henriha Mhitarjana koji se tek oporavio od povrede.

Za Inter će igrati: Onana, Darmian, Acerbi, Bastoni, Calhanoglu, Dumfries, Barella, Brozović, Dimarco, Lautaro i Džeko.

U sastavu Pepa Guardiole također nije bilo previše iznenađenja pa će Cityjev strateg izvesti svoju ekipu u formaciji 3-2-4-1 koju koristi u drugom dijelu ove sezone.

Za City će igrati: Ederson, Ake, Dias, Akanji, Stones, Rodri, Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish i Haaland.

Podsjetimo, engleski klub favorit je u utakmici u kojoj će pokušati doći do svog prvog naslova evropskog prvaka, dok italijanski tim lovi četvrtu titulu u ovom takmičenju – prenosi Klix.

Malo je reći da je Manchester City skupa sa svojim bogatim gazdama gladan prvog “ušatog trofeja”, podviga koji im je izmakao mnogo puta do sada, a kojem su najbliži bili prije dvije godine.

Ovo će im biti drugo finale Lige prvaka u posljednje tri sezone, ali potpuno drugačije od onog prethodnog u kojem su dozvolili da ih Chelsea dobije na iskustvo.

City je upravo u tom meču platio danak izostanka tako važnih evropskih utakmica, a sa tim stvarima večeras ne bi trebali imati problema.

Sa druge strane, Edin Džeko, najbolji strijalac bh. reprezentacije svih vremena bi eventualnim trofejem Lige prvaka zaokružio blistavu karijeru koja je počela sa ratnih sarajevskih ulica i dodatno bi zacementirao svoje mjesto među najvećim sportistima koje je naša zemlja ikada imala.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.