Problem za selektora Zmajeva uoči baraža za EURO: Savo Milošević saznao loše vijesti iz Švicarske

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za deset dana igra polufinale baraža za Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine, a za Savu Miloševića stigli su i prvi problemi. Bh. reprezentacija imat će zadnju priliku da izbori plasman na Evropsko prvenstvo, jer nas za deset dana čeka baraž. Kao što je već poznato naša selekcija će u polufinalu 21. marta u Zenici igrati protiv Ukrajine, a u slučaju pobjede BiH očekuje pet dana kasnije finale baraža na Grbavici protiv pobjednika iz duela Izrael – Island.

Selektor našeg tima Savo Milošević prošle sedmice objavio je spisak igrača na koje će računati za ove utakmice, no već je stigao prvi problem.

Naime, na jučerašnjem meču Young Boysa i Basela povrijedio se Adrian Leon Barišić koji je u 23. minuti morao da izađe iz igre, te nažalost ispostavilo se da je u pitanju ozbiljnija povreda.

Detaljni pregledi su pokazali da je Barišić povrijedio zadnju ložu i van terena će biti između tri i četiri sedmice što znači da Milošević neće moći računati na njegove usluge u martovskim utakmicama.

Selektor naše selekcije će zbog toga biti primoran da uputi naknadni poziv, te bi uskoro trebalo biti poznato ko će se naći na spisku umjesto Barišića za mečeve baraža. Barišić je za reprezentaciju BiH debitovao u junu prošle godine, te je upisao četiri nastupa za našu selekciju – javlja Sportsport.ba. Ovo je sigurno udarac za Miloševića s obzirom da je štoper Basela značajan dio odbrane našeg tima.

Okupljanje naše reprezentacije zakazano je za 18. mart u Sarajevu.

Podsjetimo seletor Savo Milošević je na posljednjoj press konferenciji objelodanio na čemu temelji optimizam.

“Čvrsto vjerujem, da ne kažem znam, da je ovo najbolje što trenutno imamo. Na osnovu onoga što smo vidjeli i što smo analizirali i što planiramo da igramo, ovo je najbolje što imamo, a da li je ova ekipa u stanju da ostvari dobar rezultat protiv Ukrajine, ubijeđen sam da jeste. Oni su ozbiljna individualna reprezentacija, to je nešto što može da pomogne, ali nije od presudnog značaja.

Bitnije je imati dobar i kompaktan u utakmicama gdje se sve rješava u jednoj utakmici”, rekao je Milošević te zatim otkrio na čemu temelji optimizam.

“Rezultati sa posljednjih utakmica jesu bili loši, ali sam izbjegavao da tražim opravdanja, no realnost je bila da smo igrali bez sedam-osam igrača koji treba da igraju i da objektivno nije realno stanje. Ja nisam tražio opravdanje. Te utakmice jesu bile negativan parametar rezultatski, ali smo dobili određene igrače za baraž.

Većina naših igrača igra dosta dobro u klubovima, svi jedva čekaju da dođu, nećemo imati problem motiva već naprotiv, imat ću zadatak da stišavam atmosferu.

Svi oni osjećaju da duguju i medijima i javnosti i navijačima mnogo toga te sam siguran i znam da dolaze sa velikom željom i motivom.

To su tri-četiri parametra na kojima baziram svoj optimizam. Ne želim euforiju, ali jedna utakmica kući protiv bilo koga kada date maksimum, sve je moguće, na osnovu toga ja baziram optimizam”, kazao je Milošević tada.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.