Profesor gledao uživo Lanu Pudar i osvajanje svjetske medalje, za “počešati” se po glavi je njegova poruka: “Da se zapitamo šta je učinila”

Bilo je raznih komentara nakon što je Lana sa osmog mjesta u polufinalu “kroz dlake” provukla u finale. Ona je nakon svega svima začepila usta i nakon povrede ramena je osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu sa samo osamnaest godina. Sjajna Lana Pudar danas je još jednom ispisala zlatne stranice historije bh. sporta osvojivši bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u plivanju koje se održava u Dohi. Profesor Amir Pulić je gledao Lanu Pudar, a u razgovoru za N1 prepričao je kako je izgledao njen nastup. Navijače BiH je primijetio i voditelj nakon utrke, a Lana im je rekla da ih sve voli.

“Imao sam čast da pratim Lanin rad i pripreme u prethodnih 15 dana. Prateći treninge, a u posljednja dva dana i nastupe vidio sam mnogo toga.

Vidimo stranu medalje u kojoj je Lana osvojila medalju, ali tu je mnogo rada i truda. Jučer je kvalifikaciona utrka prošla rutinski, Lana se čuvala. U polufinalu je otplivala koliko gleda, a večeras je dovoljno da postavimo njenu sliku i da se zapitamo šta je učinila.

Ovo je veliki uspjeh za našu malu državu. Ovo što je ona napravila večeras je apel vlastima da proprate rast naših sportista. Imamo mnogo talenata, ali fali malo podrške.”, rekao je profesor Pulić, a potom dodao:

“Što se tiče same atmosfere mi smo uživali u svakom preplivanom metru i neizvjesnosti. Na svu sreću nas koji smo pratili ovu utrku završilo se ponajbolje za nas.

Uspjeli smo osvojiti medalju. Hvala svim našim državljanima koji žive u Kataru što su došli večeras. Svi su ostavili posljednji atom energije kako bi napravila ono što je napravila”

Navijače BiH je primijetio i voditelj nakon utrke, a Lana im je rekla da ih sve voli. Koliko je otprilike bilo naših navijača večeras?

“Mislim da smo mi ubjedljivo najbrojniji bili večeras. Po mojoj slobodnoj procjeni bilo je oko 100 naših navijača u podršci Lani večeras”, rekao je Pulić.

Za njega je ovaj rezultat posebno bitan iz jednog razloga.

“To je za mene posebna noć jer glavni trener u Laninom timu je moj profesor iz studentskih dana Damir Đedović. Ovim putem ga mnogo pozdravljam i velike čestitke i njemu i Lani. Iz tog razloga to posebno doživljavam zato što je Damir moj profesor. Radujem se njegovom uspjehu kao da je i lični moj. Iz tog razloga emocije su posebne”, istakao je on.

Šta su navijači komentarisali nakon bronze?

“Bili smo svi pod rezervnom jer smo dobili informaciju da je Lana nažalost povrijeđena. Onda smo svi sa dozom opreza iščekivali utrku, ali kao i obično Lana je bila fenomenalna.

Svaka čast za nju, za njenu porodicu, njen tim i sve ovo što prave za nas u BiH”, zaključio je.

Podsjećamo, Lana je osvojila bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu što predstavlja njedan od najvećih uspjeha u historiji bh. sporta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.