Profesor Ivo Komšić kod Haždifjezovića “otvorio karte” i direktno poručio: “NATO-u treba poslati tvoj intervju sa ruskim ambasadorom”

Ivo Komšić, bivši član Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, večerašnji je gost u “Centralnom dnevniku” sa Senadom Hadžifejzovićem.

“Ovaj intervju Senade koji si obavio ruskim ambasadarom treba poslati NATO-u i ostalim velikim državama. On je rekao da želi objediniti sovjetske države. On je ovdje otkrio da oni zaista imaju jednu imperijalnu ideju i da žele ujediniti pravoslavni svijet”, kaza oje Komšić.

“Kalabuhov je odao šta Rusija priprema. Uputio je ozbiljne prijetnje Hrvatskoj i Poljskoj. Slušao sam pažljivo Igora Kalabuhova. Ovo je važan intervju; on nije svjestan šta je sve izgovorio. Ovaj njegov intervju treba prevesti na engleski jezik i poslati EU, SAD i NATO-u. On je odao ono što Rusija priprema!

On kaže: ‘Otkud vi znate da mi nemamo planove protiv Hrvatske i Poljske’, a onda kada je to izletio, onda se popravljao. To je ozbiljna prijetnja Hrvatskoj i Poljskoj! Kalabuhov je otkrio da Rusi imaju imperijalnu ideju, da žele objediniti pravoslavni svijet! Morate imati ideologiju da biste vodili ratove”, dodao je Komšić.

Komšić se onda osvrnuo i na sigurnosnu situaciju u našu zemlju.

“Našu sigurnosnu situaciju moramo procjenjivati prema izjavama ruskih zvaničnika. Kalabuhov je zaprijetio da će reagovati ukoliko se BiH priključi NATO-u, a još u januaru je rekao da Rusija ima pravo da reaguje!

Kalabuhov otvoreno neira genocid, ne priznaje visokog predstavnika. Možda smo mi paranoici, ali pogledajte reakcije stranaca! Ambasada Velike Britanije kaže: ‘Opasne su prijetnje Kalabuhova!’ Stuart Peach kaže: ‘Situacija u BiH je zabrinjavajuća.’ Stranci misle da su ovo prijetnje, a mi trebamo da kažemo da je sve uredu? Ne trebamo praviti paniku, ali moramo biti pripremljeni na ono što bi oni mogli uraditi”, upozorio je Komšić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.