Profesorica Nevenka Tromp kod Hadžifejzovića: “Treba pokazati Evropi da su muslimani na Kosovu i u BiH jako važan dio EU tradicije!”

Profesorica, nekadašnja istraživačica u Haškom tribunalu i bivša saradnica haškog tužioca Geoffrey Nicea, Nevenka Tromp, gotovala je u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića na Face TV-u.

Na početku je navela da srpska strana gubi rat.

“Napravila je genocid i ide se na Dejton koji formira RS! Evropa u svojim dokumentima kaže da zasniva svoje postojanje na judeo-kršćanskoj ideologiji!”, navodi.

“Hrvatska je etnički homogenija nego što je počela rat! Srpska strana gubi rat, napravila je genocid i ide se na Dejton koji formira RS!

Kutelijerov plan je etnički podijelio BiH! U procesu smo permanentne stabilnosti! To je stanje da svi dramatični dogovori koje se sad dešavaju, to je toliko detalja, a velika slika ostaje ista! Otvoreni Balkan je totalna glupost! Rata biti neće! Permanentna stabilnost je takva da uvijek postoji strah!”, ističe.

“Treba pokazati Evropi da su muslimani na Kosovu i BiH nevjerovatno važan dio EU tradicije!

Evropa u svojim dokumentima kaže da zasniva svoje postojanje na judeo-kršćanskoj ideologiji! Ovaj scenarij permanentne stabilnosti će ostati! Najveći problem je da shvatimo zašto nema političke inicijative da vas neko podrži!”, kazala je Tromp.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.