Prolom oblaka izazvao potpuni haos u Modriči, pogledajte fotografije sa lica mjesta

Naši meteorolozi su zaista pravi stručnjaci. I Bakir Krajinović i Nedim Sladić su vrlo blagovremeno obavijestili građane na moguće posljedice. Prvi je novinar Antena radija iz Jelaha Almir Agić saopštio loše vijesti iz Modriče.

Prolom oblaka u Modriči oko 18 sati, 16.07.2021. Na fotografija potopljeni ulice Jovana Dučića, Cara Lazara i Nikole Pašića.

https://www.facebook.com/modricainfo/posts/4202610689857616

Ovako je svoj izvještaj započeo lokalni portal Modričainfo, a i novinar Antena Radija iz Jelaha je za bhdijaspora.net potvrdio da je situacija na terenu vrlo zabrinjavajuća.

Uskoro vam donosimo više informacija.

Pogledajte i objavu Almira Agića.

https://www.facebook.com/jelahba.info/posts/4273490599379023

Podsjetimo, mladi genijalni meteorolog Nedim Sladić, kao i Federalni hidrometeorološki zavod i njihov stručnjak Bakir Krajinović upozorili su na pojavu bujičnih poplava u urbanim sredinama danas i to zbog prekomjerne količine padavina.

Vrlo je ovo neuobičajena pojava u BiH, s obzirom da poplave najčešće dolaze tokom proljeća zbog topljenja snijega, a poznato je da su brojna izvorišta rijeka u BiH na planinama.

Ipak, u Modriči se očigledno dogodila nepredviđena situacija, pala je enormna količina kiše i brojne gradske ulice su poplavile.

https://www.facebook.com/bkclima/posts/3802122679892007

I Bakir i Nedim su vrlo blagovremeno obavijestili građane na moguće posljedice.

U narednim satima pratimo razvoj situacije, a u nastavku vam donosimo trodnevnu prognozu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

17.07.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi u Bosni lokalno mogu biti i obilniji. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

U nedjelju, 18.07.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. U poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi lokalno mogu biti i obilniji. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26°C, na jugu zemlje do 31°C.

U ponedjeljak, 19.07.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 30°C.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.