Pronađen beogradski taksista koji je zaustavio nestalog Splićanina, evo šta je rekao ocu i policiji…

Posljednje Vijesti

Taksista kojeg je u Beogradu na noć nestanka zaustavio Splićanin Matej Periš, pronađen je i saslušan u policiji.

Ovo je potvrdio njegov otac Nenad u intervjuu za Jutarnji list.

“Policija je obavila razgovor s njim i tu nema ništa sporno. “‘Je li slobodno?’, upitao je taksistu, nakon što je povukao kvaku zadnjih vrata.

Obzirom da su stakla bila zatamnjena nije vidio da taksist ima putnike.

‘Zauzet sam, imam vožnju’”, odgovorio mu je taksista.

O ovom slučaju se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin koji je izjavio da policija ne odustaje od potrage za Perišem.

Napomenuo je da će šta god da se potvrdi, bilo dobro ili loše, to prvo saznati članovi porodice, a nikako mediji.

Podsjećamo, otac nestalog Mateja Periša, Nenad Periš, poručuje kako samo želi doznati istinu kada je riječ o nestanku njegovog sina.

“Osjećam se zabrinuto, emocije pokušavam nekako racionalizirati, u ovome trenutku pokušavam biti racionalan. Mislim da u tome, na neki način i uspijevam, iako je jako teško.

Mateja nema 5 dana, informacije koje dolaze od srbijanskog ministarstva unutrašnjih poslova su da istraga i dalje traje i u potpunom je zamahu”, rekao je Nenad Periš za HRT.

“Ja Mateja želim vratiti kući na bilo koji način i dotad ću ostati tu. Sudbina ili ne znam što je, to se dogodilo. Što se dogodilo, to nitko ne zna. Ja sam spreman na sve i samo želim doznati istinu i da svoje dijete odvedem kući makar mi bilo zadnji put”, dodao je.

Podsjetimo, u Beogradu i dalje traje potraga za mladićem iz Splita. Srpska policija danonoćno traga na kopnu i na rijeci Savi.

27-godišnji Matej Periš posljednji je put viđen oko 2:30 u noći sa 30. na 31. decembra kako izlazi iz noćnog kluba blizu ušća Save u Dunav.

Njegov otac Nenad Periš od nedjelje je u Beogradu.

Leave your vote

-1 points
Upvote Downvote