Prvo obraćanje Hadžibegića nakon što je dobio otkaz, poručio je: Ostavio sam novom selektoru homogen tim

Sada već bivši selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić oglasio se saopćenjem nakon što je raskinuo saradnju s Nogometnim savezom BiH. Nakon užasnog niza rezultata na klupi Zmajeva, jutros je odlučeno da Faruk Hadžibegić više neće biti selektor.

Tome je prethodio sastanak Hadžibegića s predsjednikom Nogometnog saveza BiH Vicom Zeljkovićem te direktorom reprezentacije BiH Zvjezdanom Misimovićem.

Dvije strane su dogovorile sporazumni raskid saradnje, a Zmajevi će u septembru imati novog selektora, kada se nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Oglasio se i Hadžibegić koji se oprostio od klupe Zmajeva po drugi put u svojoj trenerskoj karijeri.

Hadžibegić žali zbog svega što se desilo. Poručio je da za dobrobit BiH potpisuje sporazumni raskid saradnje, a njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti:

“Sada, kada je i zvanično da u budućnosti neću više sjediti na klupi reprezentacije BiH, želim se zahvaliti svima, a posebno NS BiH na ukazanom povjerenju.

Žao mi je što nismo uspjeli napraviti dobar rezultat koji bi nam otvorio vrata Eura, ali uprkos lošem otvaranju kvalifikacija, šanse definitivno postoje.

Zahvaljujem se i stručnom štabu, svim članovima staffa, svim uposlenicima saveza koji su mi sve vrijeme bili na raspolaganju, a posebno igračima, s kojima sam za kratko vrijeme stvorio izuzetno profesionalan, a istovremeno i porodičan odnos.

Odmah po završetku utakmice sam pred svim novinarima i javnošću preuzeo odgovornost za poraz i nikada nisam ni pomislio okriviti igrače, kako su pojedini mediji prenijeli.

Definitivno su neke od mojih izjava izvučene iz konteksta, pa želim i ovom prilikom pojasniti da su igrači, koji su igrali za BiH u ovom momentu, najbolje što mi imamo.

Novi selektor će naslijediti jedan homogen i posložen tim sa nekoliko novih imena te mu želim sreću u nastavku kvalifikacija i u baražu, koji nas očekuje.

Kada sam donosio odluku o tome da li ću prihvatiti posao selektora, vodio sam se isključivo srcem, a tako sam i radio. Isključivo srcem i zbog ljubavi prema svojoj domovini.

Zbog ljubavi prema BiH dogovorili smo i sporazumni raskid saradnje, te je BiH dobila još jednog vatrenog navijača.

Još jednom na kraju, zahvaljujem se na svakom vidu podrške za vrijeme mog mandata, a nasljedniku želim da MOJU BiH odvede na još jedno veliko takmičenje, jer ovi momci i naši navijači to itekako zaslužuju”, naveo je Hadžibegić u obraćanju javnosti.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.