Psihijatar analizirao ponašanje Zorana Milanovića, ovo se nimalo neće svidjeti predsjedniku Hrvatske

Rijetki su mislili da će predsjednik Hrvatske Zoran Milanović postati ikona desnice kako ga časte krajnje desni portali.

Za njih je on King Kong koji je rasturio ljevičarski parazitski ptičji rezervat, ali i njihov kralj, njihov Orban. I na ostalim portalima i novinama koje desnica voli, kažu Milanović se najviše klika, piše RTL.

HDZ je Milanoviću više puta javno postavljao dijagnozu i tražio opoziv pa je čak i Andrej Plenković rekao da ukoliko se nastavi ovako može se zaista razgovarati o opozivu.

“Trebalo bi provesti psihijatrijesko vještačenje”, rekao je Šeks, dok ga je ministar odbrane Hrvatske Banožić nazvao “psihijatrijskim slučajem”.

Psihijatar Herman Vukušić kaže da niko nema pravo javno postavljati dijagnoze, čak ni kad je doktor, a pogotovo ne duševnih bolesti. Ipak neke karakterne crte jednostavno nisu za određena zanimanja.

“Kada radite rudimentarne psihološke testove za neka zvanja kao što su vozač javnog prometa, pilot, vozač viljuškara ako vam od tih nekih karakternih crta jedna skoči visoko na toj tabeli, vi ta zanimanja ne možete raditi. On je predsjednik sa karakterom, a ja njegov karakter ocjenjujem takvim da je sva sreća da on nije od onih predsjednika koji sa sobom nosi koferčić sa šiframa i s tipkom za nuklearnu bombu”, objašnjava Vukušić za RTL.

Profesorica komunikacija na fakultetu za diplomatiju kaže da diplomatija nije više što je nekad bila.

“Ono što danas postaje izazov diplomatima u komunikaciji je da se poruka prenese na način koji oni ocijene da je učinkovit pritom ne birajući šta to biti agresivno, hoće li biti manipulativno, a najmanje asertivno, što je prije bio temelj klasičnog diplomatskog komuniciranja”, objašnjava Radojka Kraljević.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.