Psiholog Srđan Puhalo ponizio prijetnje Milorada Dodika: “Šteta što nema savjetnike koji čitaju knjige”

Posljednje Vijesti

Srđan Puhalo, banjalučki analitičar, na Twitteru je komentirao posljednje izjave i prijetnje Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a.

Puhalo je naveo da je šteta što „Dodik nema savjetnike“.

– Šteta što Dodik nema savjetnike koji čitaju knjige, znao bi za to da ljudi odlaze iz BiH – naveo je na Twitteru Puhalo.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u srijedu kako su u RS spremni na oružane sukobe u BiH te kako bi u slučaju takvog scenarija pozvali “prijatelje” da ih brane.

“Ako to bude potrebno, branit ćemo se i našim snagama. Ako dođe do toga da kažu da će NATO intervenirati mi ćemo zatražiti pomoć naših prijatelja koji su nam jasno i glasno rekli da oni svoje prijatelje nikada ne ostavljaju na cjedilu”, kazao je Dodik u intervjuu za televiziju RS (RTRS).

Nije pojasnio na koje tačno inozemne prijatelje misli.

Dodik je ranije najavio kako će parlamentu RS uskoro predložiti donošenje zakona kojima bi se taj entitet povukao iz odluka kojima je ranije uspostavljen cijeli niz državnih institucija na razini BiH, poput jedinstvenih oružanih snaga, državnih sigurnosnih agencija i pravosudnih tijela.

Iako je tada kazao kako bi to značilo samo “jačanje samostalnosti RS unutar BiH”, sada je ustvrdio da je zapravo cilj “mirni razlaz” te da je uvjeren da vojska BiH na to neće reagirati.

Iole normalan savjetnik nikad ne bi dozvolio ovakvu retoriku.

Leave your vote