Raduj se Bosno i Hercegovino: Lana Pudar ne planira stati, danas je napravila još jedan sjajan rezultat!

Lana Pudar nastavlja sa sjajnim rezultatom iako ima poprilično zgusnut raspored takmičenja.

Pudar je ne tako davno nasputila na Svjetskom prvenstvu za seniore u Budimpešti, a početkom sedmice je završila svoje nastupe na Mediteranskim igrama.

Za ovu 16-godišnjakinju odmora i nema pošto je već danas počela svoj nastup na juniorskom Evropskom prvenstvu u Bukureštu.

Najbolja bh. plivačica je nastupila u disciplini 100 metara delfin i bez većih problema se plasirala u polufinale.

Lana je svoju kvalifikacijsku utrku isplivala u vremenu 59.99, što je bilo dovoljno za prvo mjesto u svojoj grupi i ukupno drugo vrijeme jutarnjih kvalifikacija – javlja Sportsport.ba.

Polufinalna utrka na programu je danas od 17 sati.

Podsjećamo, Mostarka je na Mediteranskim igrama u disciplini 100 metara delfin osvojila zlato te s vremenom 57.55 postavila novi rekord takmičenja.

Dešavanja uoči same utrke pokazala su kakvo zapravo srce ima Lana i koliko joj je važna svaka utrka i prilika da predstavi BiH.

Naime, bio je znak pitanja da li će Pudar uopšte nastupiti u finalu pošto ima let za Bukurešt gdje je počeo EP za juniore.

Lanin tim je bio u dilemi da li najbolju bh. plivačicu poslati u bazen, ali je na kraju ona odlučila te je insistirala da pliva.

Kada je skočila u bazen otplivala je fantastično te je svojoj naciji donijela novo zlato, drugo iz Orana pošto je najbolja bila i u disciplini 200 metara delfin.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.