Razigrani Zmajevi pod vodstvom Save Miloševića već zabili dva gola za poluvrijeme, vodimo protiv Lihtenštajna

Utakmicom Lihtenštajna i Bosne i Hercegovine večeras su nastavljene kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Duel u Vaduzu je i debi za novog selektora reprezentacije BiH Savu Miloševića. Kako Zmajevi nisu slavili ni protiv koga u gostima više od 700 dana i skoro dvije pune godine, gostovanje Lihtenštajnu je idealna prilika da se to promijeni, ali i da se krene uspješno s novim selektorom.

Upravo to se i dešava. Naime, Zmajevi na poluvremenu vode sa 2-0.

Tok meča:

13’ – GOOOOL! Zmajevi vode. Džeko je izašao sam pred golmana domaćeg tima, nakon izblokiranog šuta, lopta je došla do Rahmanovića koji pogađa za 0:1.

15’ – Još jedna dobra prilika za BiH! Džeko je šutirao u gužvi iz okreta, ali lopta odlazi pored stative gola Lihtenštajna. Dobar početak BiH!

20’ – Poništen gol! Stevanović je pogodio, ali je VAR to poništio. Bila je to sjajna akcija Zmajeva, Rahmanović je gurnuo loptu za Stevanovića, a ofanzivac Servettea pogodio, no poništen je nakon VAR provjere.

33’ – Stopostotna šansa za Rahmanovića. Dobio je loptu u petercu na lijevu nogu, ali je šutirao direktno u golmana Buchlera. Ostaje 1:0 za Zmajeve.

35’ – Nova dobra šansa za BiH! Demirovića je pogodila lopta u petercu nakon ubačaja Kolašinca s lijeve strane te je otišla pored gola domaćina.

41’ – GOOOOOL! Stevanović ovoga puta pogađa, ali VAR će ponovo provjeriti njegov gol.

Tribine su prepune bh. navijača. Samo BiH, kako se čini, večeras ima podršku s tribina, pošto je domaćih navijača jako malo.

Selektor Milošević je prije meča istakao kako nije imao mnogo vremena da drastično mijenja taktiku, ali da se nada da će se već večeras vidjeti pomaci u igri Zmajeva.

“Vrlo mali period smo imali da im objasnimo neke stvari, trudili smo da što manji broj novih stvari donesemo te da to bude u što manjim crtama, u principu neke stvari sa kojim su se oni ranije suočavali.

Ništa novo, samo drugačije prepakovano. Moramo dati maksimum i shvatiti ovu utakmicu ozbiljno.

Mart je najbitniji, koji su protivnici najbitniji, to ne znamo, ali moramo dati maksimum, probati da budemo najbolji što možemo do marta”, rekao je Milošević te dodao:

“Očekujem bolji Lihtenštajn u odnosu na utakmicu u Zenici, svaka ekipa koju ja znam igra bolje kući”, dodao je naš selektor – prenosi Klix.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.