Reakcija hrvatske pjevačice Lidije Bačić na kritike zbog “minjaka” ispred Katedrale u Sarajevu: Ne mogu smanjiti obline…

Hrvatska pjevačica Lidija Bačić koja je svojim nastupom ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu izazvala buru na društvenim mrežama, za Dnevnik Nove TV odgovorila je na kritike koje su joj uputili mnogi.

Bačić je s bh. pjevačem Fatmirom Sulejmanijem ispred Katedrale snimala emisiju “Hayat production show”, međutim, njena odjeća i nastup pokrenuli su lavinu kritika te su mnogi smatrali da ne priliči mjestu gdje se pojavila.

Nakon reakcija gradskog Vijeća Sarajeva te Općine Stari Grad, oglasila se i sama pjevačica te ja za hrvatsku televiziju kazala šta misli o kritikama.

“Puno je izvođača i prije mene pjevalo u centru Sarajeva i na istom mjestu. Haljinica je bila potpuno normalna i bezazlena, ali ja ne mogu smanjiti svoje obline, zato je i privuklo pažnju”, kazala je Splićanka.

Poručila je i kako misli da se radilo o nekom drugom “to ne bi ni bilo primijećeno”.

“To je javna površina, organizator se pobrinuo za dozvole, publika je uživala i ja sam zadovoljna. Ako je moje tijelo i seksipil najveći problem – blago nama. Rado ću se opet odazvati sličnom pozivu za nastup iz meni dragog Sarajeva”, izjavila je Lidija za Dnevnik Nove TV.

Nastup pjevačice “podigao je prašinu”, a među mnogima koji su dali svoje mišljenje i osvrt na ovu situaciju bio je i Zlatko Lagumdžija.

“Sjeverna Koreja i Talibani su ponosni na ono što je stiglo od ideoloških istomišljenika iz Gradskog vijeća Sarajeva o ‘dozvoljenoj’ dužini suknji na javnom mjestu. Mada nisam siguran za ove prve!”, poručio je Lagumdžija u svom tvitu.

Prethodno se o istom događaju oglasio i sam organizator i direktor Hayat produkcije Ahmed Švrakić koji je poručio kako je “kriv jer nije znao da je u Sarajevu zabranjena pop muzika”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.