Hadžikadić bez zadrške: “Sudeći prema raspravama, “najveći problem” u BiH i Sarajevu je postao nastup hrvatske pjevačice…”

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić osvrnuo se na polemike oko nastupa pjevačice Lidije Bačić ispred katedrale u Sarajevu.

“Sudeći prema medijskim objavama i društvenoj raspravi, “najveći problem” u Bosni i Hercegovini i Sarajevu je postao nastup izvjesne Lidije Bačić.

Nije nam problem što se sa prosječnom platom od 1.000 KM i prosječnom penzijom od 526 KM naši građani susreću sa enormno visokim cijenama goriva, hrane, električne energije i drugih životnih troškova, koje još i dodatno rastu, gurajući veliki dio stanovništva u siromaštvo!

Nije nam problem što se država susreće sa agresivnim nasrtajima naših komšija, koji putem instaliranih unutrašnjih satelita provode politike federalizacije i secesije, vršeći blokade, bezakonje i podjele!

Nije nam problem što su Bosna i Hercegovina i njeni građani u nedostatku institucionalnih odgovora onih koji imaju političku odgovornost, prepušteni sami sebi!

Svoju nemoć kao društvo iskazujemo pristankom na raspravu o marginalnim stvarima kao što je nastup pjevačice.

Pokažimo društvenu odgovornost i nacionalni ponos. Krenimo putem ozdravljenja, uklanjajući negativne procese i one koji ih generišu. Bosna i Hercegovina i njeni građani zaslužuju bolje”, zaključio je Hadžikadić.

Podsjećamo, Hadžikadić se nedavno oglasio saopštenjem za javnost u kojem je prozvao NATO nakon donacije instrumenata.

Naime, američka neprofitna organizacija Spirit of America u partnerstvu sa NATO Štabom Sarajevo i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine provodi projekat donacije muzičkih instrumenata učenicima osnovnih i srednjih muzičkih škola u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Kao drugi korak u realizaciji ovog projekta, ove sedmice predstavnici organizacije Spirit of America posjetili su BiH i donirali muzičke instrumente muzičkim školama u Prijedoru, Bihaću, Mostaru, Stocu i Trebižatu. Svi instrumenti kupljeni su u BiH, a vrijednost donacije je preko 30.000 KM.

Hadžikadić je u svojoj Facebook objavi na ovu vijest reagovao napisavši: “Očekujemo od NATO-a garanciju za mir, a ne instrumente”.

“Dok se Bosna i Hercegovina nalazi pred velikim bezbjednosnim izazovima, NATO nam poklanja muzičke instrumente u vrijednosti od 30.000 KM.

Iako sam pacifist i vjerujem kako dobro pobjeđuje zlo, nisam siguran šta u ovom trenutku predstavlja ova donacija. Postali smo evropski centar ruskog utjecaja, politike separatizma i federalizma, a susjedski apetiti iz 90-ih doživljavaju reinkarnaciju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.