Mirsad Hadžikadić burno reagovao: “Dokaz da u BiH vlada politička mafija!”

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres oglasio se saopštenjem za javnost u kojem je iznio ozbiljne kritike zbog dešavanja u Parlamentu Bosne i Hercegovine. U nastavku njegovo saopštenje u kojem je burno reagovao prenosimo u cijelosti i bez intervencija.

“Kada sam kritikovao zakon usvojen od strane NSRS, a koji je omogućio isplatu plata u gotovini radi zaštite kriminalnih lica sa američke crne liste, nisam ni slutio da bi se takva sramotna i kriminalna nebuloza mogla naći kao prijedlog i na državnom nivou.

Prije dva dana je Predrag Kožul iz HDZ-a uputio Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o finansiranju institucija Bosne i Hercegovine Predstavničkom domu PS BiH, o čemu će odlučivati po skraćenoj proceduri.

Kada sam jučer na N1 rekao da najviše zamjeram trenutnoj vlasti što njihovim radom države sve manje ima, mislio sam upravo na ovakve primjere.

Ovaj prijedlog zakona radi isto što i zakon u RS-u – omogućava osobama sa crne liste, kao što su Marinko Čavara, Nikola Špirić i Željka Cvijanović, da nastave primati plate.

I drugima koji se u budućnosti nađu na crnoj listi. U isto vrijeme, obesmišljava kompletan državni sistem i državu prilagođava kriminalcima!

Obesmišljavamo i sankcije stranaca koje su trenutno jedine mjere koje trpe oni koji su umiješani u kriminalne radnje ili podrivaju državni poredak.

Nema opravdanja za pristajanje na ovaj postupak, čak ni da ovakvo rješenje dođe kao prijedlog na izglasavanje po skraćenoj proceduri.

VEZANI TEKST: HDZ traži da se osobama s američke crne liste omogući isplata plata u gotovini

Političari nas vraćaju unazad postupcima koji nagrađuju one koji našu državu decenijama pljačkaju i degradiraju, umjesto da razmišljaju o unapređenju sistema, boljem položaju radnika i razvoju ekonomije.

Za zdrav razum to je neshvatljivo i kriminalno. Čista politička mafija”, naveo je Hadžikadić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.