in , ,

Recep Tayyip Erdogan u Antaliji se sastao s Anom Brnabić i Andrejom Plenkovićem, sa Predsjedništvom BiH na marginama samita…

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u Antaliji se sastao s premijerkom Srbije Anom Brnabić i premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u Antaliji se sastao s premijerkom Srbije Anom Brnabić i premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Susret Erdogana i Brnabić u Antaliji trajao je oko 40 minuta i bio je zatvoren za medije.

Turski predsjednik sastao se i s premijerom Hrvatske, a susret je trajao oko 45 minuta.

Prijemu su prisustvovali i potpredsjednik Turske Fuat Oktay, šef Direktorata za komunikacije Fahrettin Altun, glasnogovornik ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin i glasnogovornik Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Omer Celik.

Očekuje se da će Samit šefova država i vlada Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u poslijepodnevnim satima biti održan uz prisustvo turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. Učešće na samitu ranije je najavilo osam šefova država i devet šefova diplomacije, javlja Anadolu Agency (AA).

U petak i subotu će biti održan Diplomatski forum u Antaliji na kojem će učestvovati 12 šefova država, 43 ministra vanjskih poslova, četiri bivša šefa država te predstavnici međunarodnih organizacija i akademske zajednice.

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović sastali su se se danas na marginama samita s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom,.

Mozgalica: Svaki dan ga pretražujete, a da li znate koji je ispravan logo?

Nakon sramotnog snimka SNSD-a iz Facebooka se oglasili, kažu da će nastaviti uklanjati sadržaje koji šire mržnju