Riječi Hasana Salihamidžića najbolje opisuju njegovu bol: Emotivan sam i nije mi lagano

Sada već bivši sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić skupa sa Oliverom Kahnom razriješen je dužnosti i pored još jedne osvojene titule prvaka ovog kluba, a u izjavi za medije otkrio je koliko mu teško pada ta činjenica, no i kako gleda na period od prethodnih šest godina koliko je u klubu.

Bayern je u subotu u dramatičnom finišu sezone u Bundesligi došao do još jednog naslova šampiona Bundeslige i to pogotkom Musiale u 89. minuti utakmice u Kolnu za konačnih 2:1, čime su iskoristili remi Borussije s Mainzom (2:2) i došli do 33. titule prvaka, a 11. uzastopne.

Iako su osvojili titulu, čelnici Bayerna su odlučili uručiti otkaz Salihamidžiću i zahvaliti mu se na saradnji, a kako kaže, bio je odlučan opet osvojiti Ligu prvaka i žao mu je što je klub donio takvu odluku.

“Naravno da sam želio nastaviti, bio sam odlučan ponovo osvojiti Ligu prvaka s ovom ekipom.

Ovaj tim je stvarno dobar. Dobri su karakteri, dobri mladi igrači i dobra kombinacija mladosti i iskustva.

Ali, naravno, prihvatam odluku kluba, klub je iznad svega i navijačima i svima želim jedinstvo i zajednički uspjeh”, rekao je Salihamidžić pa nastavio:

“Jako sam ponosan na ove igrače, stvarno to moram reći.

Možda sam danas emotivan i moja situacija nije lagana, ali ipak želim svima mnogo sreće i uspjeha.

Također bih se želio zahvaliti klubu na jednom prekrasnom iskustvo i putu, uvijek sam bio emotivan kada je Bayern u pitanju, imao sam teških situacija, ali stvarno i puno dobrih.

Zato sam zahvalan na posljednjih šest godina.”

Salihamidžić je postao sportski direktor Bayerna tokom ljeta 2017. godine, a u julu 2020. godine mu je ugovor produžen i trajao je do 2026. godine, pa nema sumnje da će na kraju svega dobiti i odštetu.

S njim na jednoj od čelnih pozicija, Bayern je je osvojio šest titula prvaka Njemačke, dva Kupa Njemačke, Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo – prenosi Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.