Rijetko ko zna kako izgleda sin Dine Merlina: Dio je njegovog menadžerskog tima, ali izbjegava javnost

Sin Dine Merlina, Hamza Dervišhalidović oženio se srednjoškolskom ljubavi Dženetom Tabaković Dervišhalidović 2019., a prošle godine je par podario glazbeniku prvo unuče.

Dino Merlin ljubi suprugu Amelu od svoje 17. godine, a ni ona ni njegova djeca se ne pojavljuju u javnosti s njim.

Pjevač, kojem je pravo ime Edin Dervišhalidović, ima kćer Naidu i sina Hamzu. Iako je Hamza dio Merlinovog menadžerskog tima, izbjegava medije.

29-godišnjak se školovao u Berlinu, a u Istanbulu je završio Menadžment i političke nauke. U odličnim je odnosima s ocem kao i njegova sestra Naida te mnogi kažu da izgledom dosta nalikuje na muzičara.

Hamza je prošle godine dobio sina sa svojom suprugom Dženetom Tabaković Dervišhalidović kojem su ime dali Nezir, a Merlin nije krio koliko je sretan što mu je stiglo prvo unuče.

Dinin sin Hamza se vjenčao s Dženetom 2019., a njihova ljubav traje još od srednjoškolskih dana. U vezi su bili sedam godina.

Inače, Merlin je svojedobno progovorio o razlici između njegova sina i kćeri.

“Naida je rođena kad sam počinjao karijeru i u djetinjstvu je doživjela sve – od neimaštine do, metaforički rečeno, kavijara i šampanjca. Navikla se na skroman život pa je njen odgovor na moje pitanje – što da joj donesem iz Pariza ili New Yorka uvijek bio: ‘Tata, hvala, imam sve, samo se što prije vrati kući'”, ispričao je.

“Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakvih egzistencijalnih problema i navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo što god poželi. Kad njega pitam šta mu treba, i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbi”, dodao je muzičar.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.