Rukometaši BiH doživjeli su težak poraz u prvoj utakmici baraža protiv Portugala

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je gostovala selekciji Portugala u prvoj utakmici baraža za Svjetsko prvenstvo 2025. godine, ujedno označavajući debi novog selektora Damira Doborca. Utakmica je završena sa rezultatom 29:19

U susretu u Portugalu, naša reprezentacija je imala problema s realizacijom tijekom prvog poluvremena, što su domaći igrači uspjeli iskoristiti. Nakon prvih pola sata igre, Portugal je stekao prednost od 4 gola razlike, vodeći rezultatom 14:10.

Zmajevi su imali dobro otvaranje sa dva pogotka, ipak Portugal je lahko vratio tu prednost u svoju korist, tako je naša reprezentacija imala veliki problem da stigne prednost Porugalaca.

Često slaba realizacija naše reprezentacije, jako teško smo stvarali prilike, a kada bi i došli do gola Portugalci bi preko brzi napada ostvarivali novu prednost.

Benjamin Burić je sjajno držao ekipu, ali ni to nije uspjelo da digne našu reprezntacije, dosta kontri Portugalaca koje su im pomogle da dođu do visoke prednosti koju naša reprezentacija u drugom poluvremenu nije uspjevala da smanji. Na kraju je Portugal uspio da pobjedi našu reprezentaciju sa 29:19.

Uzvratni susret između večerašnjih rivala igrat će se u tuzlanskom Mejdanu u nedjelju od 17:00.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.