Ruska ambasada u Sarajevu informisala javnost: “Dodik razgovarao sa Lavrovom, provedba dogovora iz Moskve”

Ruska ambasada u Sarajevu informirala je javnost o telefonskom razgovoru ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

“Dana 28. februara na inicijativu bosanskohercegovačke strane održan je telefonski razgovor ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom”, navedeno je danas u objavi na Facebook stranici ambasade.

Zanimljivo je da je otkriveno da su Dodik i Putin u decembru prošle godine postigli određene dogovore.

“Obavljena je razmjena mišljenja o implementaciji dogovora nastalih nakon sastanka predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i Milorada Dodika u Moskvi u decembru 2021. godine. Zacrtani su koraci za intenziviranje napora u tom pravcu”, rečeno je.

Kako se ističe, ponovo je potvrđena “zajednička opredijeljenost za striktno poštovanje Dejtonskog sporazuma o Bosni i Hercegovini, suzbijanje sve prisutnijih pokušaja da se principi sadržani u njima i odobreni od strane Vijeća sigurnosti UN-a preinače kako bi odgovarali EU i NATO-u i na štetu naroda Republike Srpske”.

“Detaljna razjašnjenja ruske strane u vezi sa situacijom oko Ukrajine, razlozima relevantnih odluka koje je donijelo rukovodstvo naše zemlje primljena su sa razumijevanjem”, stoji u objavi.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.