Sabahudin Topalbećirević intervjuisao ikonu svjetske košarke Michaela Jordana, sa zastavom BiH u rukama pozdravio Bosance i Hercegovce

Poznati bh. sportski novinar i komentator Sabahudin Topalbećirević u Americi je upoznao najboljeg košarkaša svih vremena, legendarnog Michaela Jordana s kojim je pozirao sa zastavom BiH. Topalbećirević trenutno snima film o legendarnom hrvatskom košarkašu Toniju Kukoču, te je za potrebe filma kontaktirao Jordana.

“Izjave ne daje gotovo nikako, živi miran život na Floridi, ali kada smo ga kontaktirali i objasnili da radimo priču o Toniju, pristao je odmah na snimanje.

Koliko samo voli i poštuje Tonija!

E pa dragi prijatelji, ja sam svoj san, a vjerujem da isti ima svaki sportski novinar, ostvario.

Bilo je i smijeha i suza.

I još jednom sam shvatio da su oni koji su ostvarili svoj život, postigli najveće uspjehe, zapravo najjednostavniji ljudi.

Moje Bosance i Hercegovce pozdravlja Michael Jordan, možda ga i vidimo na jednom od narednih Simposara”, poručio je popularni Baho.

Topalbećirević je prošao dosta u njegovoj sada već tridesetogodišnjoj karijeri sportskog novinara i komentatora.

U posljednjih desetak godina odlučio se za rad na sportsko-dokumentarnim filmovima, a povjerenje u njegov rad, poznavanje sporta bilo je garancija da iza sebe ima već 11 sportskih priča od kojih izdvajamo film “Naša brazilska priča” iz 2014. godine koja govori o nogometnoj reprezentaciji BiH.

Film govori o putu reprezentacije od osnivanja u najtežim ratnim danima pa sve do plasmana na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazil.

Imao je, kako kaže, tu privilegiju i čast da uradi tri sjajne priče o tri legende s ovih prostora – Draganu Džajiću, Ivici Osimu i Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Svjetska premijera filma o jednom od najboljih košarkaša Evrope svih vremena i osvajaču tri NBA prstena Kukoču u produkciji Sport Kluba i Simposar Sarajevo bit će upriličena 13. septembra u 19:00 sati u hotelu Hills u Sarajevu – prenosi Klix.ba.

Film nosi naziv “Magična sedmica” (Magic seven).

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.