Sada je evropska prvakinja u plivanju, a ovako je Lana Pudar nekada govorila: “Tata me doveo samo da naučim plivati”

Senzacionalna bh. plivačica Lana Pudar sa 16 godina postala je seniorska prvakinja Evrope, a već po rezultatima iz ranog djetinjstva moglo se zaključiti da se radi o vanserijskom talentu.

Nije bilo lako s naših prostora razviti talent i doći do evropskog trona, posebno ako se uzme u obzir koliko je trnovit put prošla u gradu koji nema olimpijski bazen.

Prije šest godina Lana je bila veliki talent sa 150 medalja na omladinskim takmičenjima.

U sjajnom intervjuu za City TV tom prilikom osvrnula se na početak i ispričala priču kako je počela plivati s pet godina.

“Sa pet godina me tata upisao u školu plivanja samo kako bih naučila plivati i onda sam bila jako dobra pa su me treneri odlučili prebaciti u klub. Tu sam već četiri godine”, istakla je 2016. godine Lana Pudar za City TV.

U tim trenucima za mladu Mostarku najdraža je bila bronzana medalja s Piccolo kupa u Sarajevu gdje je svojoj štafeti donijela bronzu, iako je do njenog skoka u bazen ekipa bila posljednja.

“Za ove četiri godine osvojila sam 150 medalja, a od toga 98 zlatnih, 33 srebrene i 19 bronzanih. To je bronza iz Piccolo kupa u Sarajevu.

Bili smo zadnji u štafeti i kad sam ja uskočila, prestigli smo ih i osvojili bronzu”, dodala je tada devetogodišnja Lana Pudar.

Mlada bh. plivačica će ipak uzeti nekoliko dana odmora i neće ići na Svjetsko juniorsko prvenstvo koje krajem augusta počinje u peruanskoj Limi.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.