Safet Alić kod Senada Hadžifejzovića otkrio: “Bio sam na pet metara od Ratka Mladića! Prvi put sam osjetio smrt na jednom čovjeku!”

Safet Alić, veliki humanista i dobrotvor, večerašnji je gost u “Centralnom dnevniku” sa Senadom Hadžifejzovićem.

Alić: “Kada se desio genocid u Srebrenici, bio sam sam sa majkom i dvije sestre. Rekli su nam: ući će Srbi u Srebrenicu, neće nikome ništa faliti, a fale nam 8372 glave… Odvojio sam se od majke i pobjegao u grupu!

Nikad neću zaboraviti vojnika koji nas je kao kurbane izdvajao iz grupe! Dvaput me izdvajao iz grupe i kad okrene leđa, dvaput sam mu pobjegao!

Nikad neću zaboraviti riječi kada kaže da djeca do 10 godina idu nastranu, u poseban prevoz! Znao sam šta ‘poseban prevoz’ znači! Bio sam na pet metara od Ratka Mladića! Prvi put sam osjetio smrt na jednom čovjeku!

“Do sada sam u Srebrenicu uložio nekih 5-6 miliona maraka. Čast izuzecima Srbima. U Srebrenici sam napravio četiri stambene kuće i uradit ću još dvije – sestri i bratu. Oni su se vratili u Srebrenicu i sada hoću da im napravim nove kuće!

Ljudi kad nemaju šta da rade – pričaju o ratu!

Od političara nisam doživio da mi kažu ‘dobar dan’! Pravim i etnoselo! Na Drini sam uradio već jedan projekt koji se svidio ljudima iz Evrope!

U Srebrenicu ulažem jedan dio novca i života, a drugi dio ulažem u Švicarskoj! Švicarska je prema muslimanima za pohvaliti!

Leave your vote

-3 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.