Safet Alić kod Senada Hadžifejzovića otkrio: “Bio sam na pet metara od Ratka Mladića! Prvi put sam osjetio smrt na jednom čovjeku!”

Posljednje Vijesti

Safet Alić, veliki humanista i dobrotvor, večerašnji je gost u “Centralnom dnevniku” sa Senadom Hadžifejzovićem.

Alić: “Kada se desio genocid u Srebrenici, bio sam sam sa majkom i dvije sestre. Rekli su nam: ući će Srbi u Srebrenicu, neće nikome ništa faliti, a fale nam 8372 glave… Odvojio sam se od majke i pobjegao u grupu!

Nikad neću zaboraviti vojnika koji nas je kao kurbane izdvajao iz grupe! Dvaput me izdvajao iz grupe i kad okrene leđa, dvaput sam mu pobjegao!

Nikad neću zaboraviti riječi kada kaže da djeca do 10 godina idu nastranu, u poseban prevoz! Znao sam šta ‘poseban prevoz’ znači! Bio sam na pet metara od Ratka Mladića! Prvi put sam osjetio smrt na jednom čovjeku!

“Do sada sam u Srebrenicu uložio nekih 5-6 miliona maraka. Čast izuzecima Srbima. U Srebrenici sam napravio četiri stambene kuće i uradit ću još dvije – sestri i bratu. Oni su se vratili u Srebrenicu i sada hoću da im napravim nove kuće!

Ljudi kad nemaju šta da rade – pričaju o ratu!

Od političara nisam doživio da mi kažu ‘dobar dan’! Pravim i etnoselo! Na Drini sam uradio već jedan projekt koji se svidio ljudima iz Evrope!

U Srebrenicu ulažem jedan dio novca i života, a drugi dio ulažem u Švicarskoj! Švicarska je prema muslimanima za pohvaliti!

Leave your vote

-3 points
Upvote Downvote