Salom se nekoliko puta prolamao aplauz: Ovako se bori za BiH, pogledajte kako se Adis Ahmetović obratio u njemačkom Bundestagu!

Zastupnik iz njemačkog Bundestaga Adis Ahmetović oglasio se danas tokom zasjedanja te institucije i uputio je zaista snažne poruke u vezi Bosne i Hercegovine.

Ovaj čovjek se svim srcem iskreno bori za našu domovinu i to je i više nego evidentno.

Tokom njegovog obraćanja salom se nekoliko puta prolamao aplauz. Na kraju su ga aplauzom pozdravili gotovo svi prisutni.

“”Od svega što čovjek gradi i gradi, nema ničeg boljeg i vrijednijeg od mostova.”

Ova izjava dolazi od Ive Andrića, književnog dobitnika Nobelove nagrade. Rođen u Bosni i Hercegovini, kršten katolik i umro u Beogradu.

Izgradnja mostova – to je ono što je život na kraju uvijek: između ljudi, kultura, religija, susjednih zemalja ili čitavih regiona i kontinenata.

Kao članovi njemačkog Bundestaga, svi se trudimo da budemo politički arhitekti. Temelj na kojem radimo je naš sloboda-demokratski osnovni poredak i duboko evropsko uvjerenje.

Ovakvu strukturu sa identičnim osnovnim stubovima želi i BiH: mir i slobodu, demokratiju i prosperitet.

I zato, drage kolege, današnja rasprava i odluka dva prijedloga je historijska prekretnica za boljitak budućnosti ove mlade demokratije.

PS: Dobra politika nema etničke ili vjerske oznake. Riječ je o vrijednostima – kao što je demokratija, sloboda, mir i ravnopravnost”, rekao je Ahmetović između ostalog.

Pogledajte njegovo obraćanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.