Sanja Vulić psovala pred Sudom BiH, pogledajte snimak koji se pojavio

Potpredsjednica SNSD-a Sanja Vulić je uoči suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska kojeg Tužilaštvo Bosne i Hercegovine tereti za nepoštivanje odluka visokog predstavnika BiH Christiana Schmidta, iznijela niz psovki zbog odluke ove pravosudne institucije o broju osoba koje mogu prisustvovati ročištu.

Vulić je na sramotan način psovala ispred Suda BiH jer sudnica je već bila popunjena te nije mogla ući i prisustovati ročištu.

Između ostalog, Vulić je opsovala državu i optužila radnike Suda BiH da su pustili “vehabije da provociraju predsjednika (o.p Milorada Dodika) u sudnici”.

Njena besjeda ispred Suda BiH potrajala je i izazvala je pažnju novinara koji su se tu našli.

Vulić je i zastupnica u Zastupničkom domu BiH te prima enormna primanja za zastupanje interesa građana i njeno ponašanje nije bilo primjereno. Izazvalo je već brojne reakcije građana na mrežama.

Podsjetimo, današnji pretres će biti održan samo za Dodika, nakon četiri odgađanja glavnog pretresa. Dodikov branilac Goran Bubić izjavio je ranije Srni da će odbrana stav o svemu iznijeti na današnjem pretresu.

Sud Bosne i Hercegovine nije prihvatio zahtjev da se ponovo spoji predmet vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića sa predmetom predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika koji su razdvojeni na ročištu 17. januara na kome Lukić nije prisustvovao jer je bio u bolnici.

Ono što je zanimljivo, Dodik je u petak komentarisao novo ročište u predmetu koji se vodi protiv njega te je pozvao sve simpatizere da ne dolaze pred Sud BiH.

“Otići ću u Sud BiH i pozivam naše ljude i moje saradnike da ostanu kod kuće. Ono što je do sada bilo jeste da su se ljudi sami okupljali kako bi me podržali”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Optužnica tereti Milorada Dodika za nepoštivanje odluka Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu (OHR).

Za ovo krivično djelo je predviđena kazna od pola godine do pet godina zatvora.

Pogledajte snimak koji se pojavio.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.