Sarajlija Davor Filipović novi HDZ-ov ministar u Hrvatskoj: Društvenim mrežama dijeli se jedna njegova ranija izjava…

Premijer Hrvatske Andrej Plenković predstavio je jučer troje novih ministara u Vladi Hrvatske, a među njima je i Sarajlija Davor Filipović, koji će na poziciji ministra privrede i održivog razvoja zamijeniti Tomislava Ćorića.

Davor Filipović je 38-godišnji profesor ekonomije koji je tokom rata napustio Sarajevo gdje je rođen, a u Zagrebu je prije kandidature bio gradski vijećnik.

Bio je HDZ-ov kandidat na izborima za gradonačelnika Zagreba, na kojima je dobio manje od 10 posto glasova.

Plenković je, kako podsjeća Index, za vrijeme kampanje optužio medije da su se urotili protiv Filipovića i da mu namjerno pogrešno izgovaraju ime jer je u jednoj emisiji nazvan Damirom, a ne Davorom.

Plenković je tada tvrdio da je Filipović “profesor, sportaš, pristojan te ima i sportsku drskost”, a mnogi analitičari u Hrvatskoj tvrde kako je njegov izbor zapravo stigao kao zahvala što je “žrtvovan” na izborima za gradonačelnika Zagreba, iako nije imao nikakve šanse.

Nakon što je Plenković jučer potvrdio da će Filipović zaista postati ministar, savjetnik predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića Julije Domac rekao je kako novog ministra nikada nije vidio u energetici, a da se cijeli život bavi tim poslom.

Međutim, kazao je kako mu ipak treba dati priliku.

Ranija izjava

Istovremeno se društvenim mrežama počela dijeliti jedna Filipovićeva ranija izjava.

Filipović je kao mladić igrao košarku i studirao u SAD-u, a za vrijeme kampanje za gradonačelnika Zagreba je Jutarnjem listu ispričao anegdotu iz svog života u Americi.

Imao je problem kod prelaska preko ceste.

“Kad sam prvi put došao u Ameriku, dobili smo jasnu uputu da se ne smiju kršiti pravila jer se može izgubiti stipendija.

Kako je moja stipendija bila 35.000 dolara godišnje, pazio sam na svaki detalj, pa i na prelazak ulice”, rekao je Filipović.

“Tako sam jednom 15-20 minuta stajao na semaforu, nigdje nije bilo žive duše, dok se nije pojavio jedan čovjek i pritisnuo ono što mi danas imamo i upalilo se zeleno svjetlo.

Međutim, 2002. godine nije bilo takvih semafora kod nas u Zagrebu, a ja sam se striktno držao pravila”, rekao je u martu prošle godine Filipović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.